lørdag den 4. november 2017

Godnat - og på gensyn!

Det har været en lang sæson med dahlia, den startede i juli med de skønneste farver og fine blomsterhoveder.
 

Det udviklede sig til et sandt festfyrværkeri de næste måneder, og jeg har bare plukket og plukket. Hele langsiden af drivhuset var dækket - her i september.


Men nu er det slut. Vi har haft den første nattefrost, og det tog glansen af Sct. Gertrud.


En sen eftermiddag i denne uge klippede jeg dem ned.


I dag har jeg puttet mine dahlia varmt og godt under dynerne og sagt på gensyn. Som noget nyt forsøger jeg at lade mine dahlia blive i jorden og overvintre. Jeg ved, andre har succes med det, så nu giver jeg det et skud.


Først lagde jeg et lag halm ud over. Kattene tror, det er til ære for dem!


Så kom der vintermåtter på.


Og det hele blev afsluttet med en presenning.
Så nu krydser jeg fingre og glæder mig til et gensyn til foråret. Jeg er ikke så vild med presenning-looket - men det må komme an på en prøve!

10 kommentarer:

 1. Jeg håber du får succes med vinterdynen! Her virkede det jo sidste år, så vi prøver igen :-) Jeg overvejer dog at droppe halmen fordi jeg tænker at musene (som åd nogle af vores knolde sidste vinter) vil finde stedet mindre tiltrækkende som vinterbolig hvis der ikke er halm. Spørgsmålet er så om georginerne vil bukke under ...?!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er spændende! Også fordi mange taler om, at deres dahlia rådner i jorden i år pga. den megen nedbør. Jeg satser på, at mit sandjord redder dem!

   Slet
 2. Spændende om det lykkes. Inde i mit hoved blev presenning-looket lige sløret med en masse grangrene, et par krukker fyldt med fyrgrene, et par pletter dækket med mos drysset med kogler og så en lyskæde gemt ind mellem det hele. Nå jeg må hellere bare gå på værkstedet igen ;o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, jeg har tænkt ligesom dig, nu må vi se, om jeg får det gjort - der er stadig noget at rydde op i derude - og plænen trænger til at blive slået igen!

   Slet
 3. Hvor er det spændende. Venter spændt på din evaluering næste år, da jeg selv har planer om at gøre det samme næste år.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok fortælle om, hvordan det er gået, når den tid kommer!

   Slet
 4. Sov godt. Spændende, at du tør prøve noget nyt. Jeg krydser fingre for projektet.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Pedersen har gjort det i mange år, så mon ikke også det kan lade sig gøre her? Det håber jeg!

   Slet
 5. Du har sørme haft meget glæde af dine dahliaer i år. Mine har ikke gjort det særlig godt, og enkelte har slet ikke blomstret. Jeg er sikker på, det lykkes for dig med overvintringen af dahliaerne:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dahliaerne hos mig har gjort det fantastisk - måske kan jeg takke sandjorden, for al den væde ovenfra har sikkert ikke været lige godt alle steder.

   Slet