mandag den 4. juni 2018

Havgus over land

Vi har haft en pause i det varme vejr i dag. Fra morgenstunden var vi indhyllet i havgus, som blev liggende som skyer det meste af dagen. Det hjalp gevaldigt på temperaturen, og for en gangs skyld var fordampningen ikke så stor. Så både vi og planterne fik lige vejret.


Et zinkfad med afklippede rosenhoveder er en fin dekoration på havebordet.


Tredje dag i streg jeg viser billeder af min smukke clematis - den deler stativ med en rose, som også vil til at springe ud nu, så mon ikke der kommer flere billeder de kommende dage?


En anden rose, som står ved bagdøren, er bogstavlig talt ikke til at komme udenom! Dens lange grene med knopperne fylder godt og gør det efterhånden svært at finde døren. Men sådan må det være, indtil den er afblomstret. I nogen år klippede jeg den ind, så vi kunne komme forbi, men det trivedes den ikke med og blomstrede ikke ret meget. Nu får den lov at brede sig - blomstre - og så bliver den klippet!


Roserne 'fylder' meget allerede her i starten af juni - de er virkelig tidligt ude. I morgen venter os vist nok atter en havgus-dag, før det igen brager løs med sol og varme vinde. Det lidt køligere vejr gør, at roserne holder lidt længere - det vil jeg nyde!

3 kommentarer:

 1. Smukke Roser... ja altså bare de ikke står i min have så jeg kommer op at slås med dem ;O)). Kan du ikke indfange et par kasser havgus og sende her ind midt i landet... to dage med over 30 grader...føj det er stygt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi - nej, jeg ved, roser ikke er dig, Rita - til gengæld har du masser af andre skønne blomster! Jeg har skyer nok i dag igen til at sende lidt til dig - de er på vej!

   Slet
 2. Tak for det. Jeg nød dem så længe det varede, men nu er de blæst væk, så nu er der både sol og blæst.

  SvarSlet