lørdag den 23. juni 2018

Midsommer

Reklame

Tænk, så er vi ved Midsommer. Nu bliver nætterne ikke lysere, nu bliver dagene ikke længere. Heldigvis har vi haft masser af sommer allerede, så hvis det er her er midtvejs, så må der jo vente os 6 uger mere med sol og varme på den anden side! Bring it on!

Vi har fejret Sankt Hans herhjemme. I løbet af eftermiddagen blev der gjort klar i Oasen.
 

Først og fremmest skulle vi have et bålfad (reklamelink)fyldt med brænde. Dernæst blev der sørget for pynt og siddepladser. Omgivelserne var perfekte med det frodige drivhus i baggrunden og den store rapsmark lige ved siden af.


Ekstra brænde og vand til at slukke eventuel omsiggribende ild.


Liflig vin og søde jordbær hører sig til.


Ingen fest uden blomster! Så der blev plukket en blandet buket af, hvad haven kunne bidrage med - for der er noget med, at den skønneste krans, bli'r dog din Sankte Hans.


Et par udendørs lys - og så er vi vist klar!

Da dagens lys aftog for alvor, samledes vi omkring bålfadet.


Der er ikke noget som at sidde der og bare stirre ind i flammerne, om det er ved et bålsted i haven eller som her ved et bålfad.


Der blev stille omkring bålet, hver især sad vi og nød flammernes dans.


Det begyndte desværre at småregne, men pyt! Vi trak bare ind i drivhuset og sad derinde og nød bålet ude foran.


Vi fik en rist fra grillen arrangeret på tværs af bålfadet og smed en håndfuld pølser på - og så var der ellers dømt hotdogs til natmad!


Vi sad længe og nød aftenen og selskabet.


Efterhånden blev bålet til gløder. Det blev en dejlig stund, hvor tankerne fik lov at vandre og forventningen til resten af sommeren blev forstærket.

Vi håber på mange flere aftener omkring bålfadet. Nogen gange, hvis vi er mange, laver vi en bålplads i haven: graver nogle græstørv af og lægger birkestammer omkring, så er der bålplads! Dagen efter rydder vi op og lægger græstørvene tilbage og vander, og så er sporene slettet.

Mest bruger vi dog vores bålfad - det er fleksibelt og kan flyttes med, hvorhen i haven vi ønsker. Somme tider tænder vi det bare, selvom det er ikke er vejr til at være ude. Så placerer vi det lige uden for havedøren, så vi kan nyde det indefra. Eller sætter det på det højeste sted i haven, så det kan ses langvejs fra - f.eks. 4. maj.

Faktisk bruger vi det også om vinteren - vi tænder op i det, før vi får gæster, og så står det og byder velkommen ved fordøren i tusmørket - det er en meget smuk og varm velkomst en kold og frostklar aften.

Har du lyst til at se mere om fleksibel bålplads i haven, så klik ind og få bålfad inspiration (reklamelink) her.

2 kommentarer:

 1. Hvor ser det hyggeligt ud - det var vist en god aften.
  Tak for tippet med at bruge bålfadet om vinteren. Det har jeg aldrig tænkt på, men selvfølgelig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare megahyggeligt at tænde bål i vinterens kulde - især da hvis der er glitrende sne og stjerneklart!

   Slet