lørdag den 30. juni 2018

Status i drivhuset

I drivhuset bliver der vandet 2 gange i døgnet nu. På trods af gardinerne er der solskader på tomatplanterne. Der spules for spindmider og gødes for at holde gang i den store produktion af lækre, små skoleagurker.


Det bugner med tomater. Små, store og midt imellem. Nu venter vi bare på at de modner.


Hjertetomaterne er de, som har mest farve - dem glæder jeg mig til at servere.


Auberginerne vokser stille og roligt. Gad vide, hvor store de bliver?


Der hersker jungleagtige tilstande i drivhuset - det er en fornøjelse. Dør og vinduer står åbne døgnet rundt, og det lille glas i gavlen er for længst pillet ud, så der er sikret optimal udluftning.


I den bittelille køkkenhave trives det også. Palmekålen kan lide det varme vejr, vi har masser af salat, små gulerødder, dild og masser af morgenfruer til vaserne - og snart også solsikker. Hindbærrene er en efterårstype, men de er også begyndt at få søde, røde bær. Vi høster fortsat jordbær, og artiskokkerne vokser støt.

På trods af vanding sætter tørken sine spor i haven nu - men hvor er det skønt, når det virkelig er sommer i Danmark!

5 kommentarer:

 1. Hei Frede. Så flott og frodig i drivhuset ditt! Auberginer har jeg aldri prøvd, det så spennende ut. Mitt drivhus er ikke stort, så det rekker med tomater, agurk, paprika og chili. Ha en fin start på juli. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Og god sommer til dig Anne-Kristin!

   Slet
 2. Hvad bruger du din palmekål til? Jeg fik det engang på en restaurant. (God restaurant!!) Det var kogt og noget sejt stads. Det ser ellers så flot ud, at man kunne have det som pynt i prydhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk har jeg plantet palmekål, fordi jeg vil bruge dem til pynt til efteråret, når vi har sølvbryllup! De er ret dekorative - ville også være fine i staudebedene. Men vi spiser også lidt - et par blade strimlet i salaten smager godt.

   Slet
  2. 'Pynt' lyder som en god ide. Du skal i hvert fald ikke koge den. Hvor spændende med sølvbryllup - godt gået.

   Slet