fredag den 3. august 2018

Ikke til at stå for


Vi har også dyr i haven. Vi har katte, som her på gården både er nytte- og kæledyr. Det er udekatte, og de hjælper med at holde mus og rotter nede.


Halvdelen af vores bestand består af tilløbende katte, resten er egen avl. Dertil kommer et antal besøgs(han)misser, som kun kommer forbi en gang imellem.

Ude foran bagdøren lå her i formiddag årets eneste kuld killinger sammen med deres mor, Lille Poul (et lidt misvisende navn til en hunkat...). 2 små charmetrolde, som absolut ikke er til at stå for. De havde lige spist og lå og sundede sig.


De er også et udtryk for den varme sommer, for de er født under klatrehortensiaen, og vi opdagede dem først efter et par uger, hvor de protesterede over at blive vandet...


Nu er de flyttet ind i garagen, hvor pigerne varter dem op.


De er begyndt at udforske verden, og de forstår at gøre sig til.


Vores kattebestand går op og ned. Lige nu er den for opadgående, og vi har for mange. Så hvis der er nogen derude, der gerne vil have en sød killing, så gives disse væk. De er klar til at flytte hjemmefra om 4 uger. Skriv gerne en mail til godtfred@mvb.net, hvis du er interesseret.

Dagens indlæg skal også lige omkring haven.


Min hvide syriske rose er sprunget ud. Den har jeg fået fra min mors have, så for mig er den noget ganske særligt.


Den står lige ved terrassen i det hvide bed, så vi kan glædes over den.


Og så er der lige den her udsigt. Nu står stubbene golde, i går blev vi færdige med at høste hos os - avlen er i hus. Udbyttet er langt under gennemsnit, siloerne er ikke fyldte og indtægterne fra solgt korn er forsvindende lille. Til gengæld er høsten gået nemt, og kvaliteten er god.

Lige nu er det ikke nemt at overskue konsekvenserne, men det vil kunne mærkes. Vi er jo vant til at indtægterne går op og ned - ofte fordi de er afhængige af vejret - og som regel sætter vi jo pris netop på foranderligheden. Når tingene går op i en højere enhed og alting lykkes, så er det jo fantastisk. Og så tager vi de år med, hvor det er knap så godt. Sådan er det at være landmand og være helt og aldeles afhængig af natur og vejrlig.

Tørken i år har dog været ekstrem, den kommer vi til at huske!

11 kommentarer:

 1. Ja det er vist bedre at være en sorgløs killing i år end landmand... ha ha ja når ikke lige man bliver vandet. Kom lige til at mindes min fars fortælling om deres kat Ole-Marie som fik killinger og så måtte det jo være en Marie.
  God weekend..

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorgløse er de i al fald - og her har kattene mærkelig navne - oftest et navn de har gjort sig fortjent til. Dens søster hedder Tandløs, en hankat hedder Kongen, og vi har haft en Rasmus Vovehals.

   Slet
 2. Ja det er bestemt ikke sjovt for landmændene nu, men nu blev der ophøstet og snart er der kun sorten jord at se.
  Killinger er søde, mon ikke I kan få dem afsat.
  Klart den syriske rose er noget særligt, når den kommer fra din mors have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, trods dårlig høst, fortsætter cyklus jo. De første frø er i jorden igen!

   Slet
 3. Åhh altså, hvem der bare ikke havde allergi over for katte :0) hvor er de altså bare nuser.

  Dejligt at høsten er i hus, men øv for at siloerne ikke er fyldt op. Vejret betyder meget for landmændende og desværre er det med store tab i år.
  De bedste Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej allergi er ikke noget at spøge med. Jeg er ikke den store katteven, men killingerne kan jeg ikke stå for!

   Slet
 4. Hos mine forældres naboer fik hankattene altid killinger, så det vist et velkendt problem. Jeg omdøbte selv en kat fra Tilde til Tilte da det viste sig at være en han. Han kunne sidde på en stol og falde i søvn - helt bogstaveligt - helt ned på gulvet, så det nye navn passede ret godt.
  Høsten går nemt i det tørre vejr ja, men det bliver en dyr affære for både landmænd og forbrugere inden næste høst, hvis den så er mere normal. Jeg tænker priserne går op og indtægterne går ned, og det er jo skidt begge dele.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores katte fortjener som regel også deres navn - det kommer der meget sjov ud af!

   Slet
 5. Søde killinger :)

  Jeg har to syriske roser, men de er begge lilla/rosa....jeg gad nu godt have en hvid, men skal vist først finde et sted at placere den...haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kun den hvide, men de alle er så smukke i år - masser af blomster så det er en fryd!

   Slet
 6. Oooo my goodness, these kittens are so adorable! I love how little they are. Thanks for the share, have a fantastic rest of your week. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvarSlet