torsdag den 2. august 2018

August

Så skiftede kalenderen til august. I haven er der stadig detaljer at glæde sig over, selvom tørken så absolut har sat sit præg.

Det har ikke været et ubetinget rosenår her - faktisk har det fordelt sig i enten eller. Enten har roserne slet ikke trivedes eller også har de bare givet den fuld gas.
Roserne ved pergolaen - Iceberg glimbing - har gjort og gør det fortsat godt. De er ikke vokset overvældende meget, til gengæld har de blomstret flittigt med kun en kort pause undervejs.


Der er plantet 3, de står ved hver sin stolpe - ved den sidste stolpe står en staudeærteblomst, som er ved at få godt fat. Langs stien står en række sankthansurt, som i den grad trives.


Når roserne vokser mere til, håber jeg proportionerne kommer til at passe lidt bedre, for lige nu er fodposen temmelig massiv i forhold til roserne.


Og det skal nok komme, for roserne er sunde og kraftige. 


Også klatreroserne i det hvide bed blomstrer flittigt - jeg kender ikke navnet, fordi de blev bestilt som Iceberg climbing, og det er det ikke - så jeg kalder dem wannabe-Iceberg. Uanset er de fine, sunde og med mange blomster.


Der er andet end roserne som blomstrer.Ved drivhuse står en gruppe stolte kavalerer. De er dobbelte og nye i haven. Farven er mere mørk pink end på billedet, men det er ikke nemt at fange. En herlig farveklat!

Der vandes fortsat om aftenen, om ikke andet så for at holde liv i de forskellige planter - det har vist mest karakter af nødhjælp.

Hedebølgen er heldigvis overstået, jeg har mest opholdt mig indendørs, for det bliver for meget med +30 grader. Nu er temperaturen faldet et par grader, det hjælper på aktivitetsniveauet!

Nætterne har været et kapitel for sig, men yngstepigen og jeg fandt en super løsning. Vi arrangerede os på trampolinen, det har været skønt at sove under åben himmel!

6 kommentarer:

 1. Ja men det går da meget godt med roserne, hovedsagen er at de blomstrer, så kommer højden nok senere. Jeg synes din rose kunne ligne min Chopin, men derfor er det ikke sikkert, det er den.
  Nej med over 30 grader holder man sig indendøre, det synes jeg også.
  Hvor har du skaffe myggenettet? Linda Borg som af og til kommenterer hos mig, vil gerne have fat i et, men kan ikke finde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de her roser har det rigtig godt - men jeg har jo ikke vist de, som har brune blade, er fulde af lus, har underlige knopper og bare står og ser trælse ud :-)Heldigvis er det faktisk de fleste, som har det fint. Myggenettet har jeg købt på nettet for flere år siden - og det er ret nødvendigt, hvis jeg skal sove ude, ellers bliver jeg ædt af myg og alt muligt andet!

   Slet
 2. Trampolinløsningen har jeg tidligere kun hørt om; det er sjovt at se den IRL.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fungerer super! Især hvis ens sovemakker ikke ligger alt for uroligt...

   Slet
 3. Jeg var så heldig at plante en del Santhansurt i foråret. Hvor HAR jeg været glad for dem. De er ikke så store og flotte som dine, men det bliver de nok en dag ;-)
  Er det blevet koldere? Ja, det er det vist. Jeg synes dog stadig, det er rigeligt varmt til min smag.
  Fin trampolinseng ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Sankthansurten er fin - især nu, hvor den stadig står grøn, er jeg særlig begejstret. Elsker udtrykket! Her er det blevet 5 grader mindre varmt - stadig ikke optimalt heller for mig, men trods alt bedre. Jeg har i al fald både støvsuget, vasket gulve og ordnet badeværelse i dag! Trampolinen er til megen glæde!

   Slet