søndag den 30. december 2018

Årets sidste havearbejde

Strålende solskin på denne årets næstsidste dag. Det fik mig i haven.


Jeg har luget alle mine nye bede. Når man sådan graver græsplæne op og laver nye bede, kommer der helt sikkert en masse græsukrudt efterfølgende. Det er godt at være over det, for pludselig tager det overhånd. Og lige nu er det ualmindelig nemt at hive ukrudt op - så det er bare med at udnytte det smukke vejr.


Disse nye bede var fulde af alle mulige former for ukrudt. Laurbærkirsebærbusken stammede jeg op i januar. Den har skudt helt vildt, og jeg har ikke været over den. Nu er der blevet luget og fjernet skud.


Græsstien midt i er endnu ikke etableret, men det kommer. Resten af bedene skal også være færdige i den kommende sæson - der er stadig lidt huller. Men nu er ukrudtet i al fald væk, og laurbærkirsebærren er igen opstammet.


Jeg var ude et par timer - bare man var i solen, var det lunt og godt. Den friske luft og solskinnet blev virkelig nydt. Ligeså de fine frøstande rundt omkring i haven.


Kugletidslen står med friske skud og blomster.


Kejserbusken er sprunget ud - blomsterne er rigtig fine i år.


Jeg er vild med palmekålen i staudebedet - den er fortsat smuk og er med til at skabe struktur og farve i vinterhaven.


Al den sol gør drivhuset lunt og dejligt - her kan man sagtens opholde sig.

2 kommentarer:

  1. Jeg har også været i haven i dag og ryddet op i bedene, men den lange tur med hundene klarede jeg også, inden det igen mørkner.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg gik faktisk og tænkte på, at du nok også var i haven i dag i det fine vejr - vi er lidt havetossede, tror jeg!

      Slet