torsdag den 17. oktober 2019

At tænke frem...


Det plejer jeg ikke at være god til - det med at tænke frem. Men lige nu er det tiden til at tænke frem mod næste forår! Hvis man vil have et overdådigt eller bare et lille flor af tulipaner og andre forårsbebudere, så er det nu, de skal sættes. Løgene, forstås.


Så jeg har lagt løg i krukkerne i dag. Glædesdepoter, som skal shine, når verden igen bliver fyldt af spirer og fuglefløjt. I år kommer der ingen løg i bedene - det er ikke et arbejde mit knæ vil være med til. Men det kan også gøre det med krukkerne - der kan jeg sidde ned til det meste. 

Forårsblomster i krukker har nogen fordele. Man kan flytte rundt med dem og arrangere dem i forskellige sammenhænge. De kan sågar flyttes indendørs et par dage, hvis man har brug for, at de springer ud til en bestemt dag. Det er før sket her!

 



Jeg sætter en urtepotte på hovedet i krukken og fylder ud med sammenkrøllet avispapir, der er ingen grund til at fylde jord fra bund til top, når krukken kun skal bruges til løgblomster - de har jo madpakken med!


Så fylder jeg jord i - jeg har brugt almindelige plantesække fra supermarkedet - lagt et lag løg og fyldt jord oven på. Jeg har vandet lidt, for jorden var ret tør. Krukkerne er blevet sat på den overdækkede terrasse, der kan de stå hele vinteren. De skal helst stå uden at blive våde af regnvand/sne. Hvis der skal sættes lidt fut i dem hen i foråret, bliver de flyttet ned i drivhuset - og hvis det kniber til allersidst ind i bryggersvinduet. 

 
I år bliver alle blomsterne holdt i hvidt. Jeg har sat tulipaner, narcisser, perlehyacinter og allium - de skal pynte til konfirmation til foråret.
 
Tulipan Greenstar
Tulipan Madonna
Tulipan Catherina
Narcis Stainless
Perlehyacint White Magic
Allium Mount Everest
 
En slags løg i hver krukke - og mange løg i hver.
 
Jeg kan næsten ikke vente til at se resultatet!
 

 
Men indtil videre er det oktober og efterår. Egen, som efterhånden er blevet voldsom stor, holder stadig på sine blade, men snart lægger de sig om en dyne på plænen, og så gælder det om at få dem revet ud i bedene, så de ikke flyver om i gården, for så bliver de rigtig trælse.
 

 
Imens ligger mine løg og hygger sig i krukkerne og til næste forår....



10 kommentarer:

 1. Jeg er også begyndt på det med forårsløg i krukker. En slags i hver, som bliver hentet frem, når tiden nærmer sig. Men jeg har mine stående ude, så de får samme vejr, som hvis de lå i jorden. Her du dårlige erfaringer med det?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvet at have mine krukker ude under åben himmel, men jeg har læst, at det kan blive for vådt, så løgene rådner. Der sætter jeg dem på den overdækkede terrasse. Jeg begynder først at vande mine igen, når de første spirer stikker næsen op.

   Slet
 2. Jeg lægger ikke løg i krukker, i år har jeg i det hele taget sparet på løgkøbene, men jeg synes, det er smart med avispapir i krukkerne, så de ikke bliver så tunge, som hvis der kun er jord i.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig dejlig lette at flytte rundt med - og løgene har ikke brug for så meget jord.

   Slet
 3. det er smart med avispapir i krukkerne. Så vejer de heller ikke så meget. desværre er løg i krukker ikke noget jeg er vaks til. Som regel æder musene dem eller der går snask idem eller,,, som oftes er det kun halvdelen der kommer, så det har jeg ikke rigtig lyst mere.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt med museangreb, det har jeg ikke prøvet, heldigvis. Mine kommer så fint - og jeg glæder mig over dem både mens de vokser, står i knop og når de springer ud!

   Slet
 4. Sidste år prøvede jeg for første gang med løg i krukker og det er kommet for at blive. Smart med avispapiret og den omvendte urtepotte.
  Det er dejligt at kunne glæde sig yil tulipanfloret næste til foråret ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk ikke så god til planter i krukker om sommeren - jeg får dem ikke vandet og gødet ordentligt, men forår og efterår går det meget bedre! De er bare ikke så krævende. Løgene skal bare sættes nu, så klarer de selv resten - det passer mig godt :-)

   Slet