onsdag den 16. oktober 2019

Haven i efterårsdragt


Omkring spejlbassinet gløder farverne om kap.


Den fligede, røde acer er smuk sammen med hostaens gule forfald.


Også sankthansurten vil være med - de spejler sig alle i bassinet.


Efterårsferien er over os! Vi har været på en dejlig tur til Randers, hvor vi både var i regnskoven og så udstillingen om Hvidstensgruppen samt besøgte Hvidsten kro. Randers er en dejlig by! Vi boede rigtig godt, og så var vi indenom byens kulturhus, som bl.a. indeholder museum og et fantastisk bibliotek! Vi tilbragte flere timer i biblioteket med at læse, hygge og spille spil - og nyde det skønne rum - dejligt at se et bibliotek, som i den grad bliver brugt!


Nu er vi hjemme igen og har huset fuldt af ældstedatters efterskoleveninder! I dag har de tilbragt hele dagen i Legoland og vender snart snuden hjem til en omgang lasagne - skønne dage!


Haven har der endnu ikke været så meget tid til, men billeder er det da blevet til. I morgen vil jeg sætte forårsløg i krukkerne og begynde at rydde drivhuset - eller i al fald nå så meget som jeg kan.


Hostaerne fører an med den gule farve, stærkt forfulgt af sargentsæble.


Rød, rødere, rødest - parykbusken er strålende og flankeres af de sidste mørkerøde dahlia.


Selvom vi har fået store mængder regn, er snebærerne i fin form - de er gode i buketter.


Og buketter bliver det stadig til efter princippet én af hver. Her er de plukket i forskellige længder, og det giver en stor og overdådig buket.

9 kommentarer:

 1. Det lyder som en hyggelig ferie, og efteråret er bare fantastisk, min favorit årstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke sige, efteråret er min favorit, men jeg kan lide dem alle - og altså også efteråret lidt ;-) Farverne er fine, og bladene hænger længere på træerne i år i forhold til sidste år, hvor vi bruge dage i efterårsferien til at rydde op efter den store eg.

   Slet
 2. Ugh, ja det er osse en af mine yndlingsbuketter, èn af hver.
  De billeder af dit spejlbassing er da bare efterårsfarver når de er flottest.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, farverne er så fine lige nu - og spejlbassinet er bare fint!

   Slet
 3. Det er da nogle fantastiske efterårsfarver, du har i haven, Aase! Her er det hele bare gået fra grønt til brunt, synes jeg.
  Dejligt at I nyder efterårsferien! Jeg håber at dit knæ er blevet bedre?!?
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne er fantastiske - igen i år! Vi har haft en snert af frost, måske det gør en forskel? Efterårsferie er guld! Mit knæ bliver bedre, men der er fortsat mange begrænsninger.

   Slet
  2. Fortsat god bedring! Jeg håber begrænsningerne bliver stadigt færre!

   Slet
 4. Skønne efterårsfarver, du har, og de ser ud til at være smukt placeret rundt omkring i haven. Hvert år siger vi nøøøøj og åååh, for der er altså noget over planter, der visner i pangfarver.
  Forhåbenlig går det fremad med knæet, så du kan komme lidt ud og havehygge.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Efterårsfarverne er en gentaget glæde - men heldigvis for dem, ellers ville det være så trist! Knæet er bedre, jeg kommer lidt i haven, men der er mange begrænsninger, desværre.

   Slet