søndag den 21. februar 2016

At holde varmen

Det er fortsat både koldt og vådt i haven, men jeg har trodset elementernes rasen og tilbragt timer i haven i dag. Det gælder naturligvis om at klæde sig godt på - og at arbejde sig til varmen. Så jeg har gravet, har jeg. Jeg har gravet, fordi jeg har ændret mening omkring mit nye staudebed. I efteråret lagde vi en del af haven om, og vi fik begyndt på et nyt todelt staudebed. Der blev sået græs og plantet til, og det så sådan ud:

 
Hen over vinteren er jeg blevet enig med mig selv om, at stien mellem de 2 dele i staudebedet var alt for snæver og klein - jeg var ganske enkelt ikke tilfreds. Så nu har jeg gravet stien om og ændret lidt på bedets forløb her foran, så nu ser det sådan ud:
 
 
Så der er lige blevet plads til flere stauder - og der er sikkert også noget, det skal flyttes rundt. Men der er også opstået andre ideer i kølvandet, men det bliver et efterårsprojekt - nu bliver det sådan her i denne sæson - tror jeg....
 
Jeg har også gravet 2 huller her ved birken - rødderne bestemte, hvor det kunne lade sig gøre. Det er starten på projekt siddeplads. Der skal laves en lille bænk med natursten under, og så skal der plantes nogle buskbom i en halvcirkel til venstre, så man sidde lidt i fred her. Måske det endda bliver en kyssebænk?
 
 
Her kom bondemanden så ind i billedet (og ikke for at kysse), men fordi han skulle save 2 ben til min bænk, som skal være hjemmelavet. Vi fandt et passende træ, det blev fældet, der blev skåret 2 stolper, som blev sat i hullerne og passet til.
 

Så er de 2 stolper klar til at bygge videre på, og jeg kan komme videre med at lægge markstenene nedenunder.
 
Ind imellem alt graveriet fik jeg også klippet mine hængepil langs huset. De bliver hvert år studset, for at de kan starte forfra, ellers bliver de alt for voldsomme.
 


 
De bedste grene blev sorteret fra og gemt til binderi - den slags er gode at have ved hånden.
 
 10 kommentarer:

 1. Hvor har du været aktiv :-)
  Det bliver helt sikkert rigtig godt i din have efter al oprydningen sidste år, og godt der løbende kan ændres lidt på planerne :-)Jeg får helt lyst til at se din have i sommerdragt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ændrer tit planer og får nye ideer - jeg er ikke så god til planlægning som dig. Jeg er dybt imponeret over din evne til at planlægge din have og så udføre det stille og roligt, der er ikke så meget slinger i valsen hos dig! Vore udgangspunkter har været ret forskellige, hvor du næsten er startet fra bar græs, og jeg har overtaget en flot og meget velholdt prydhave, som jo havde sin egen stil, som jeg skulle gøre til min egen. Du er altid velkommen til at se min have, den er ikke speciel, men den er min!

   Slet
  2. Vi må lave en aftale engang til sommer :-)
   Alle haver er faktisk specielle på en eller anden måde, fordi de netop afspejler hvad der optager den enkelte haveejer, det er altid spændende :-)

   Jeg kan godt li dit udtryk om din have - den er min - sådan har jeg det også med min have. Jeg elsker min have, min legeplads, mit frirum uanset hvad andre tænker og mener om den. Jeg laver have til glæde for mig/os, men andre må gerne kigge med.

   Slet
 2. I trodsede vejret du og bondemanden, men ingen kysseri, det må vente til bænken kommer op.
  Du har godt nok været aktiv, så er du klar til at starte på arbejde igen, selvom du sikker kunne bruge en uge mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps - jeg fik ham lokket med ud, så vi fik sat stolperne - og det var først til sidst, det regnede! Jeg kunne snildt bruge en uges ferie mere! Men faktisk er der jo kun 4 uger til påske, og så er vejret måske lidt bedre egnet til havearbejde. Til gengæld kan jeg på ingen måde regne med bondemanden til den tid - da roder han i sin egen jord!

   Slet
 3. Haven er den bedste legeplads, man kan blive ved og ved, ideerne opstår, og det er dejligt at få afprøvet de bedste. Synes det er blevet fint med resultatet af gravearbejdet, det tror jeg du bliver glad for. Det bliver godt med den nye bænk.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også at udtænke nye ideer og planer - det er ikke altid, de bliver ført ud i livet, før jeg får en ny! Skal der bruges motorsav eller andre maskindrevne anordninger, er jeg lidt afhængig af bondemanden - og hvis han ikke synes, jeg har fået en god ide, så bliver det ikke rigtig til noget - og i visse tilfælde er det sikkert godt nok :-) Heldigvis synes han også, at en bænk her ville være skønt!

   Slet
 4. Det skal nok blive godt med en ny bænk og i øjeblikket er det vist også bedst vejr til at lave den og så nyde den senere...det skal nok blive godt.

  SvarSlet
 5. Hej Frede!
  Og du er godt nok flittig, det virker som om havebegejstringen på de sidste mange måneder har nået et nyt niveau, kan det mon passe.....
  Kender godt til lige at forandre noget som engang var en god ide. Det ser for mig ud som en god ny ide du har udført, med at slå de to bede sammen:-) Sådan en bænk vil jeg også have, elsker det simple udtryk og at den stort set er gratis.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 6. Hej Frede.Der er da godt mok gået til den hos dig.Glæder mig til at se hvad du kommer
  i dit nye bed.
  Og genialt med en lille kyssebænk under træet.Og i er jo så heldige at i har træet lige om hjørnet.
  Jeg vil også forsæge mig med at lægge pigsten til en lille sti.
  Jeg tror at os piger har et specielt planlægningsgen.Og det er jo det der gør havearbejdet så spændende og givende.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet