tirsdag den 7. marts 2017

At holde varmen

Det var ikke svært at holde varmen i haven i dag. Dels var vejret dejligt uden blæst, og dels gravede jeg møg ned i køkkenhaven.
Nu er mit lille køkkenhavebed gravet igennem - måske kan du ane, at det er delt i 3?

Jeg har lavet 2 smalle gangstier i bedet, for fra nu af er det forbudt at træde i jorden. Min jord pakker ganske forfærdeligt, hvis man går i den, og så bliver gulerødderne højst 3 cm lange - og det er der ikke meget sjov ved! Sidst jeg havde køkkenhave, havde jeg rammer omkring bedene, hvilket fungerede perfekt. Jorden var dejlig løs og lækker. Måske skal jeg også have det i denne køkkenhave på sigt, men i år må det blive sådan her.


Også bedet til dahlia fik møg og blev gravet igennem. I takt med at bedene bliver gravet, synes jeg, strukturen med stierne begynder at vise sig.


Inden jeg sluttede dagens havearbejde, var jeg i gang med at regne og måle på den lille terrasse, jeg skal have ved indgangen til drivhuset. Planen er at genbruge nogle fliser, vi har stående, så det skal jo helst gå op. Der er blevet talt fliser, regnet og tegnet - og foreløbig har jeg ikke fundet de vises sten, men mon ikke det kommer? 8 kommentarer:

 1. Jo jo det skal nok komme, du plejer at finde ud af det. Jeg har ikke lavet nok i dag, kan jeg forstå, jeg synes, det var svært at holde varmen, men du har vist knoklet lidt mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan læse, at mange syntes det var koldt ude i går - det oplevede jeg slet ikke! Jeg stod også i drivhuset og plantede lidt hornvioler, og da havde jeg døren åben, fordi det var så dejligt. Solen var også fremme en overgang. Og jeg fik i den grad varmen, da jeg gravede - haveformen er ikke helt god endnu!

   Slet
 2. Hold op du får knoklet ude i køkkenhaven. Det er en fin inddeling du har lavet og den kan sagtens ses på billederne. Du bliver glad for dit dahliabed derude, jeg kan slet ikke undvære det farveorgie de giver i min køkkenhave. Har du fået fastlagt, hvad du vil have i bedene? Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tanken med mit nye dahliabed er, at de skal vinterdækkes og altså ikke graves op! Det er jeg spændt på, om jeg kan lykkes med. Jeg har ikke det perfekte sted til opbevaring af knoldene, så hvert år går der nogen til. Og så kunne det da også være rart at undgå opgravningen...
   Nogen af tingene i min lille køkkenhave er på plads i mit hoved. Der skal være mixed gulerødder, 2 slags løg, stangbønner, ærter og blomster. Desuden har jeg købt 3 efterårshindbær og 2 ribs som sammen med 2 blåbærbuske også skal have plads omkring drivhuset. Og så skal der være plads til lidt jordbær, squash og græskar - dog bliver de sidste nok ikke plantet i bedene her - de fylder vist for meget:-)

   Slet
 3. Sikke flittig du har været.
  Jeg venter stadig på det bliver lidt bedre vejr, før jeg begynder at lave noget i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg springer ud i det, lige så snart der ikke er frost eller regn! Jeg er vil gerne udnytte dagene, hvor jeg har fri i nogenlunde ordentlig tid. I dag var jeg først hjemme 17.30 og i morgen 21.30, så der bliver ikke meget havetid til overs! Fredag har jeg fri tidligt - og vejret tegner supergodt, så der kan blive nogen timer, inden den står på gymnastikopvisning!

   Slet
 4. Go morgen Frede
  Det ser altså godt ud. Jeg har i to sæsoner et system med højbede af jord, sådan som du har gjort. Og det fungere så helt utroligt godt. Udover at afgrøderne får godt ved, og man uden problem kan trække gulerødderne op, så er det også let at fjerne ukrudtet.
  Læser lige at dine dahliaer, skal være ude ved drivhuset. året rundt, flot syn.-) mine har været ude i denne vinter, for første gang, og for en uges tid siden rodede jeg lidt i jorden, og kunne mærke knolden, spændende hvor mange der lever:-) jeg fik dem aldrig dækket fordi naboen skulle låne vintermåtten..
  Ha en go dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - det lyder som gode erfaringer, du har med højbede af jord - jeg håber, det også går godt her. Spændende med dine dahliaer, mon ikke det går, for frosten har ikke været så slem. Jeg krydser fingre!

   Slet