lørdag den 4. marts 2017

Endelig færdig!

Ved årets begyndelse - den 1. januar - påbegyndte jeg et projekt, som jeg har arbejdet på on off lige siden. Projektet med at rense jorden omkring drivhuset for senegræs og skvalderkål. Meter for meter har jeg med hænderne gravet mig igennem det hele og pillet rødder op.


I dag blev jeg endelig færdig! Heldigvis var der ikke ret meget at komme efter det sidste stykke, så det gik stærkt - det var bestemt ikke lysten, som drev værket længere.


Jeg har sat af til mit køkkenhavebed, og jeg fik også lige begyndt at grave møg ned. Nu tegner stierne, hvor der skal sås græs, sig også - skønt at det begynder at ligne noget.


Min køkkenhave bliver ikke stor, men det er ok til en begyndelse. Der er mulighed for at udvide, hvis det bliver en succes.


Langs med 2 af siderne på drivhuset fik jeg lagt fliser. Der skal sås græs her, og det er lidt nemmere at slå pænt helt ind til en flisekant, end hvis græsset går helt ind til huset.

På siden ud mod marken skal der sættes dahlia i et bed - jeg har endnu ikke bestemt mig til, om her også skal være en flisekant. Ved gavlen med døren skal der lægger fliser til en lille terrasse.

Der er med en god følelse i maven, jeg holder fyraften efter 6 timer i haven i dag - forår er slet ikke så værst!

18 kommentarer:

 1. Godt gået, nu begynder det at ligne noget. Du bliver nok glad for al den tid du har brugt på det senere, når der forhåbentlig ikke kommer så meget ukrudt. Nu kan du komme i gang med noget som er lidt sjovere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så godt at komme i gang med noget andet og begynde at 'bygge' op - men jeg tror, det har været givet godt ud.

   Slet
 2. For en flott jobb du har gjort, jeg er imponert! Raden med fliser langs drivhuset er absolutt en god ting. Jeg gleder meg til å se hvordan det blir etter hvert! God lørdagkveld til deg fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var godt at blive færdig! Det virker meget mere færdig, når der lige er en flisekant, så det var godt, den kom på plads.

   Slet
 3. Herligt at du er færdig med det hårde arbejde med at fjerne græs - og tillykke med det flotte jordstykke som du nu kan kaste dig over og indrette:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det bare det med at vælge, hvad der skal sås og plantes! Det skal nok blive godt!

   Slet
 4. Hvor er du altså SEJ, det har været en hård omgang og nu kan du nyde dit arbejde. Det ser godt ud med fliser i kanten på drivhuset.

  Masser af havehilsner og god weeknd fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt! Nu kan jeg komme videre og 'bygge' op omkring drivhuset - det var heller ikke så sjovt længere at ligge der med næsen i jorden!

   Slet
 5. Det ser bare rigtig godt ud, og hvor har du dog været flitteg:) Det er en god,pæn og praktisk idé med fliserne ved drivhuset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det bliver godt med kanten mellem drivhus og græs - og så er det en pæn afslutning, synes jeg.

   Slet
 6. Skønt at det hårde arbejde er overstået og det ser godt ud. God fornøjelse med indretningen og alt det andet sjove :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt være på denne side af det - og for alvor komme i gang med at gøre klar til at plante og så - jeg har mange planer!

   Slet
 7. Tillykke med at du har nået et stort delmål, hvor har du været god her hen over vinteren :-)
  Det skal nok blive supergodt rundt om dit drivhus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, projektet begyndte at trække tænder ud, men heldigvis gik det hurtigere fremad til sidst, og da jeg først kunne se en ende på det, var det bare med at hænge i!

   Slet
 8. Hvor er du flittig - det kan da ikke have været sjovt at have fingrene i jorden for at rense den her i løbet af vinteren. Godt at det er overstået.
  Det ser så fint ud med klargjort jord rundt om drivhuset, inden længe er det tid at komme i gang med køkkenhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er det i al fald gjort - og jeg kan rigtig komme i gang - det er rigtig dejligt!

   Slet
 9. Fed følelse, og flot arbejde. Jeg er en af de tosser der kan lide at fjerne uønskede rødder, men bare ikke om vinteren, så hatten af for dig. Det bliver så spændende at få gang i en køkkenhave. Bare det at gå ud og trække en gulerod op, eller spise ærter af planten, det er altså ren velvære-og luksus.
  Ha en god dag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at komme videre. Faktisk er det et ok vinterarbejde, når det er mildt, synes jeg. Men nu da foråret begynder at banke på, så gider jeg ikke ligge dér længere!

   Slet