lørdag den 18. november 2017

Tjek, tjek og tjek!

Endelig lykkedes det mig at få styr på nogen af de ting, som har trængt sig på længe. Faktisk var jeg ved at være bange for, at det ikke blev til noget.


Mit efterår har været præget af stor travlhed, og mange af de timer jeg normalt bruger i haven, er blevet tilbragt på motorvejene og forskellige sygehuse. Min gamle mor har længe været indlagt med problemer med betændelse i nogen sår på tæerne. Det førte til operationer og mange smerter, for til sidst af ende med, at hun blev amputeret lige under det ene knæ. Nu er hun hjemme igen og heldigvis går det fremad.

Men alt dette har gjort, at haven ikke er, hvor jeg gerne ville have den på nuværende tidspunkt, men i dag fik jeg heldigvis lidt fra hånden.

Drivhuset blev tømt for planter. Krukkerne, hvor der havde været tomater i, er blevet fyldt med tulipanløg. De er bestilt hjem fra Holland og har længe stået og ventet.


5 store krukker med mørk lilla tulipaner.


I to store kurve blev der sat allium - plastikken blev dækket af jord. Jeg har bestilt rigtig mange allium Purple Sensation hjem, alle tiltænkt et nyt bed, som jeg ikke har fået lavet. Så nu røg nogen af dem i kurvene og resten skal placeres i havens andre bede.


Hele huset blev tømt for al habengut, og så var det bare om at komme i gang med kost og spand. Huset blev vasket både udvendigt og indvendigt.


Kattene sprang mellem strålerne, men det kunne ikke holde dem væk. Først spulede jeg det hele med vandslangen. Dernæst blev huset vasket i brun sæbe med et skvæt sprit både med min fars gamle kalkkost på skaft og en blød børste. Til sidst blev det hele spulet af med rent vand. Udvendig fik det samme tur - dog knap så grundigt.


Så er vi flyttet ind igen - nu kan jeg begynde at julehygge lidt derude. Som det ses, holdt kattene ud til den bitre ende. Vejret var fantastisk - sol det meste af dagen, men natten og morgenen har været meget våde. Plænen svuppede - godt bondemanden fik den slået i går - formentlig for sidste gang i år.

Min indre to-do-liste blev reduceret, og det er en vældig god følelse:
 • rydde op i drivhuset tjek!
 • sætte tulipan- og alliumløg i krukker tjek!
 • vaske drivhus ind- og udvendigt tjek!
 • Indrette drivhuset til hyggestunder tjek!

14 kommentarer:

 1. Hvor synd for din mor! Godt at det går fremad! Og sikke mange ting du har nået på kort tid :-) Her mangler vi stadig at sætte en del flueben før haven er klar til vinter. Så vinteren bliver nødt til at vente lidt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er med på, at vinteren gerne må vente lidt, for der er stadig flere punkter på min imaginære liste! Det har været en hård omgang for min mor, men heldigvis er hun på et rigtig godt plejehjem, så det er godt at komme hjem.

   Slet
 2. Nå derfor har vi ikke set meget til dig i efteråret, godt du fik sat løg nu, og at din mor er hjemme igen.
  God bedring med hende

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - det er en helt ny tilværelse for min mor, som indtil nu egentlig har kunnet klare meget selv på plejehjemmet, men nu er fuldstændig afhængig af hjælp - godt hun er et godt sted! Og ja, det er derfor der har været lidt stille på bloggen. Jeg er utrolig taknemmelig for, at læserne ikke er forsvundet af den grund - nærmere tværtimod. Jeg har aldrig haft så mange besøg som nu - det er dejligt.

   Slet
 3. Ih, der er sådan en god fornemmelse at få sat tjek til de udendørs sysler og flytte indendørs.
  Mange hilsner, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt at få klaret det, som ikke kunne vente - jeg håber, det går med løgene, selvom det er sent.

   Slet
 4. Hvor er det dejligt, at du har fået reduceret listen lidt. Det føles altid godt.
  Håber din mor har fået det bedre, nu hvor hun er hjemme igen. Og forhåbentlig betyder det også mere havetid til dig.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dejligt med nogen flueben! Men også rigtig skønt at komme ud i haven og arbejde og se det færdige resultat.

   Slet
 5. Rigtig god bedring til din mor...det var da en grim omgang at skulle igennem. Dejligt at du fik lidt havetid, så du kunne få sat et tjek mærke ved et par hængepartier.
  God søndag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hængepartier er der nok af. Nogen af dem kan jo vente til foråret, men det var godt at få disse klaret her i sidste øjeblik. Tak mht. min mor - hun er heldigvis på et rigtig godt plejehjem, så nu er hun i gode hænder.

   Slet
 6. Sikke noget møg med din mor - det er synd at hun skulle igennem så meget. Rigtig god bedring til hende.
  Hvor var det godt at du fik krydset så mange gøremål af og især godt at du fik løgene i jord.
  Drivhuset blev rigtig fint, det må være rart at kunne julehygge derude. Jeg opbevarer så mange planter at der ikke er plads til at jeg kan sidde der, men lidt julepyntning i det enen hjørne kan det blive til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, nu håber jeg, jeg når at få julehygget lidt dernede i år. Foreløbig synes jeg bare jeg har travlt...

   Slet
 7. Ført sender jeg varmer tanker til din mor. Det er en kæmpe indgreb og kan være svært at omstille sig til. Godt hun er i gode hænder og har pårørende der tager sig af hende. Hvor er det et smukt og varmt billed du slutter af med.Hygge drivhuset med jers søde katte,det oser af fred. Håber at du får klaret det sidte inden Kong vinter rigtig kommer på besøg. Hygge herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu venter endnu en weekend, hvor jeg gerne skulle nå lidt mere, men så er det vist også ved at være det for i år. Og det går nok alt sammen, det vigtigste er ordnet.

   Slet