søndag den 15. april 2018

Travl haveweekend

Sikke en skøn og travl haveweekend. Vi har fået noget fra hånden, og det kan ses.


I går fik jeg ryddet op i det sidste hjørne i haven - vores lille gårdhave. Den trængte virkelig til en tur - og så skulle der ske noget med højbedene, for de var kedelige.


Sådan så her ud, før jeg gik i gang. Frygtelig mange blade fra egetræet gemte sig her under buske og i efeuen. Der var mange læs i trillebøren.


Det lykkedes at få styr på bladene og den forvoksede efeu. Det ene højbed blev gjort rent, fik lidt topdressing og nogen skønne forglem-mig-ej til at sætte lidt kulør. Lige om lidt kommer der en del blå perlehyacinter, som vil gå fint sammen med dem.


Det andet højbed blev omdannet til krydderurtebed med timian, oregano, persille og purløg. Det havde nok været et bedre billede, hvis det var taget, før jeg vandede....


Der er også plads til 2 rosmarin, som dog lige har en opgave som en del af bordpynten til konfirmationen om små 2 uger - så de kommer senere.


I dag har pigerne været i gang på legepladsen - og de gik til den. Der er blevet ryddet op, revet græs og grene sammen og malet bænk - så nu er den også opgraderet.

 
Jeg har mest malet rækværk på altanen - virkelig en hadeopgave, men nu er det klaret. Jeg har også hevet dynen af mine dahlia - det var spændende. Det er det for så vidt stadig, for der var ingen grønne spirer! Om det er, fordi de er gået til, eller de bare ikke er nået så langt, det ved jeg ikke. Men de får chancen - nu er jeg i al fald fri for at se på den grønne presenning! Så må tiden vise om, der skal investeres i nye dahliaer.
 
 
I drivhuset kigger kartoflerne op.
 
 
Salaten vokser støt.
 
 
Mine allium i krukkerne er ved at sætte blomster. De er frodige og flotte.
 
 
Efter en weekend, hvor alle har været i sving, og der kan streges over på to-to-listen, kan jeg se med nogenlunde sindsro frem mod den kommende uge. Nu er vi faktisk ved at være klar udenfor!


10 kommentarer:

 1. Ja I har været flittige, godt pigerne hjælper dig. Alle de blade - jeg kæmper med det samme i øjeblikket, de er gode om efteråret, men nu er de egentlig bare træls af have liggende.
  Jeg har i øvrigt også taget dynen af mine dahlia, der var heller ikke spor at se, men det kommer sikkert, det gjorde det i hvert fald sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de blade er bare arbejde nu, men de har jo gjort gavn. Jeg krydser fingre for dahliaerne!

   Slet
 2. Uh, hvor har du været effektiv. Jeg har pjækket i dag, fordi det var sådan et gråt og kedeligt vejr. Men i morgen lover de sol og varme og så.... (glæden ved at være efterlønner:-) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være skønt at være efterlønne, i al fald hvad angår have! Jeg tænker, du har været i gang derude de sidste par dage i det skønne vejr.

   Slet
 3. Hvor har I været flittige:) Jeg tror, det er for tidligt at forvente, at dahliaerne spirer. Jeg har pottet mine op, som nu står i drivhuset, og der er kun en enkelt grøn spire i en potte. Du er godt klar over, at oregano spreder sig som ukrudt:) Jeg plantede for nogle år siden lidt oregano i et staudebed, og det har bare været et stort problem lige siden, men du begrænser det til et højbed - så går det nok:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg vidste ikke oregano breder sig - jeg har ikke haft så meget held med dem før - men tak for advarslen, jeg må holde godt øje med dem.

   Slet
 4. Det er fantastisk, som det pynter, når der bliver fejet, ryddet op og plantet ud. Det ser så forårsfrisk ud hos dig. Godt du kunne få hjælp af pigerne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt, når man kan se, hvor langt man kommer!

   Slet