søndag den 29. april 2018

Tulipaner og allium


Tulipanerne, som jeg satte i efteråret, står helt fantastisk lige nu.


Tænk sig, de løg, som blev lagt i november med håb, forventning og længsel, kvitterer med sådan et syn - der er da fuld valuta for pengene. Her har jeg sat 2 af potterne foran cykelskuret i gården, hvor vi ser dem hver dag.


En af potterne med tulipaner er kommet på terrassen, hvor de giver lidt højde til opstillingen.


Der er kommet 2 potter tulipaner ned på hver side af døren til drivhuset.


Inde i drivhuset blomstrer allium - jeg kan slet ikke nænne at sætte dem udendørs!


Det er første gang jeg driver allium i potter - og det lidt tilfældigt - men hvor er de dog skønne. Planen var jo, at de mange allium, jeg købte, skulle bruges i et nyt bed, som af forskellige årsager ikke blev lavet i efteråret. Derfor satte jeg mange i bedene, og til sidst blev de sidste sat i kurvene i drivhuset. Det har jeg ikke fortrudt!


I drivhuset står der også en clematis, som nu står med knopper! Det er fint, altså.


I haven blomstrer kvæden - den er også fin!


Under eller måske nærmere i rødtjørnen står mine kejserkroner - de levede mange år lidt udsat forskellige steder i haven, men efter de fik fast plads under rødtjørnen med en fodpose af storkenæb, trives de, og jeg kan glædes over dem fra mit køkkenvindue.

14 kommentarer:

 1. Ja så kom du først med allium, når du sætter dem i drivhuset. Det ser flot ud, og nu har du glæde af tulipanerne, der først pyntede til konfirmationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fornøjelse med løgblomster i krukker. Man kan flytte rundt med dem og nyde dem længe.

   Slet
 2. Allerførst: Til lykke med konfirmanden! Det er sådan en dejlig dag når de unge mennesker bliver konfirmeret. Din tulipaner er super vellykkede i krukker. Jeg har aldrig prøvet at lægge tulipanløg i krukker, men det vil jeg gøre til efteråret :-)
  God ny uge til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, det er en rigtig dejlig dag! Jeg kan kun anbefale tulipaner i krukker - det ser godt ud med sådanne grupper af forår!

   Slet
 3. Det er fint altsammen, rigtig festligt.

  SvarSlet
 4. Du har sandelig ikke holdt dig tilbage med løg-indkøb, men hvor det dog lønner sig. Det er bare dejligt at have en sådan rigdom af blomsterpragt omkring sig.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret! Jeg købte en del løg i efteråret - og ih hvor er jeg glad for det nu - stor fornøjelse af en meget lille arbejdsindsats.

   Slet
 5. Super ide med allium i potter. Og de rosa tulipaner foran den mørke trævæg er flotte :-) Lader du dem blive i potterne til næste år?
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Når tulipanerne er afblomstret, bliver de flyttet ud i bedene, for jeg skal bruge krukkerne til tomater ;-)

   Slet
 6. Det ser bare godt ud, og allium i krukker har jeg ikke set før, men de er flotte. Hvilke potter har du brugt, det ligner plastik men er det vist ikke ?

  SvarSlet
  Svar
  1. De sorte potter med tulipaner er plastic - de er ikke ret tunge. Faktisk er de købt til tomaterne i drivhuset, men de fik lige en vinteropgave også :-) Egentlig er jeg ikke ret vild med plastickrukker, men de her fik lov at slippe igennem nåleøjet.

   Slet
 7. Hvor ser det hele godt ud.
  Mine gule kejserkroner stortrives på deres plads i forhaven, men mine orange trives ikke. De væltede ret tidligt og har slet ikke fået blomster i år. Jeg tror deres løg er "kravlet for langt op", så derfor vil jeg flytte dem, når de er visnet ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine har nu stået under/i rødtjørnen i 10+ år. Før væltede de også og kunne ikke lide at blive forstyrret. På denne plads passer de sig selv og trives.

   Slet