mandag den 23. juli 2018

At bælge ærter

Inden det blev alt for varmt, satte jeg mig ved drivhuset med et lille hængeparti. Jeg har fået en kasse ærter foræret, og de skulle bælges og i fryseren.


Det blev til en stille stund med kaffe i kruset og tankerne flyvende hid og did. Det er bare om at lade hænderne arbejde og koble hovedet fra. Det er faktisk ikke så ringe endda.


Der var jo nok at gå i gang med.


Det endte med en pæn skålfuld ærter, som nu er blancheret og kommet i fryseren i passende portioner.


Bælgene røg på komposten.


Ellers har den stået på hvedehøst - og det betyder gang i servicecentret. Nogen får kaffe hjemme i køkkenet - i dag var der også 2 to-go. Om lidt kommer flokken ind til aftensmad.6 kommentarer:

 1. Det fik du en masse lækre ærter ud af. For en gang skyld er hvedehøsten overstået, inden du skal starte skolen igen, tænker jeg. Det må være rart og fjerne lidt af stressen fra starten af skoleåret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver en helt anden skolestart, når nu høsten er i hus, inden vi starter, det har du ret i. Jeg plejer at afslutte min ferie med at køre halm, men det gjorde vi allerede de to første feriedage, det har været så dejligt!

   Slet
 2. Det var da en win-win, med tid til det flyvske og en skål ærten, inden travlheden igen i køkkenet :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et helt godt udbytte af den stund!

   Slet
 3. Ku' du' virkelig la' vær' at spise ærterne, mens tankerne fløj? Jeg ælsker friske ærter. Frosne er osse ok, men friske... mums.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme, jeg spiste ikke en eneste! Ærter er ok, men ikke noget jeg er specielt vild med.

   Slet