tirsdag den 24. juli 2018

Ude med rivejernet


Dagens høst fra drivhuset. Agurkerne har leveret helt vildt - næsten hver gang vi har besøg i huset, får de en pose agurker med hjem. Der er agurk på menuen i form af agurkesalat og tzatziki, det er rigtig lækkert. Men det ville være rart at kunne gemme lidt til vinter.


Jeg har læst, at det kan lade sig gøre med revet agurk, så jeg har været i gang med rivejernet og revet dagens høst af agurker, drænet det, puttet det i poser i passende portioner og smidt i fryseren. Så må vi se, hvordan det går.

Jeg planlægger at vande 2 gange i døgnet i drivhuset i de kommende dages massive varme. Mine planter står i krukker, så de har begrænset kapacitet til vand. I det hele taget forsøger jeg at ruste haven til hedebølgen ved at vande godt igennem om aftenen. Indtil nu har jeg kun vandet, hvor planterne hang. Nu får det en tur hele vejen rundt, forhåbentlig kan det holde liv i det meste.


Med lidt hjælp i form af vanding går det helt godt i det hvide bed. Lige nu er det hortensia Annabelle, de hvide floks og hvid solhat, som stråler.


Liljen bidrager både med højde, skønhed og masser af duft.


På terrassen er det tyndet ud i krukkerne - jeg har opgivet blomsterne - det var næsten ikke til at holde dem med vand. Så her er de sørgelige rester. Det er stadig hyggeligt og


heldigvis er det hvide bed lige ved terrassen, så vi kan sagtens nyde blomster og grønt derfra alligevel.

4 kommentarer:

 1. Jeg kan huske hvordan jeg plejer at kæmpe med at nå igennem vores squash, og jeg tænker at det må være sådan I har det med agurkerne lige nu. Jeg håber dit projekt med de revne agurker lykkes :-)
  På de billeder du viser, ser dine blomster super fine ud! Her hænger det hele med næbbet, synes jeg. I går aftes vandede jeg det vi har på gårdspladsen. I aften må vi arbejde på at redde vores hæk ud mod vejen. Ak-ja, tænk engang at vi går og sukker efter regn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er værre med squash, synes jeg. En del agurker går også som snack her - og der er meget større afsætning på agurker i forhold til squash til naboer og familie :-) Jeg håber, det lykkes at redde hækken!

   Slet
 2. Hej
  Du kan skære agurken i tynde skiver putte dem i fryseren og næste gang du skal bruge agurkesalat tager du de frosne agurke skiver direkte fra fryseren og kommer dem i en lage

  Ha' en god aften.

  Kjeld


  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være næste projekt - tak for tippet!

   Slet