fredag den 13. juli 2018

Så blev den ged barberet

Det har trukket lidt ud i år med at få klippet hæk. Hækklipperen havde fået en skade, og bondemanden har haft travl, men nu fik han endelig tid til at reparere mit værktøj. Så nu er hækken klippet - og det pyntede!


Det har været en varm omgang - det største træk tog jeg en aften, hvor jeg blev ved til kl.22. I går formiddags tog jeg det allersidste, det kostede adskillige bid af hestebremser - øv, det er ikke sjovt. I dag blev der så ryddet op - det var hurtigt gjort.


For selvom hækken var langhåret, var der ikke de mængder, som der plejer. Her har tørken også gjort sit.


Også kvæderne som står tæt på hækken er blevet klippet i facon.


Den unge hæk ved mit lange kig står ikke helt så skarpt endnu, men den er trods alt med til at understrege effekten.


Modsat hækken står kanten af sankthansurt - de er lige nu i præcis det stadie, hvor jeg synes, de er smukkest. De sartgrønne knopper er lækre.


Her er det lange kig fra pergolasiden.

Da jeg sad og redigerede billederne til dette indlæg, kom jeg igen til at tænke på, at der burde stå noget, som fanger øjet for enden af det lange kig - gerne i begge ender. Tidligere har jeg ikke rigtig kunnet se for mig, hvad det skulle være, for det skal også passe ind i min have, men nu slog det mig, hvad jeg kunne forsøge mig med. Det hører I mere om i et andet indlæg - for jeg begyndte fluks at eksperimentere!


Til slut endnu et billede af den nyklippede hæk ved indkørslen. For snart mange år siden klippede vi hækken i højre side helt ned. Den var blevet alt for høj og bred. De første år holdt vi den langt nede, fordi nogen huller blev fyldt ud med nye hækplanter, og de skulle med op. Nu er hullerne fyldt ud, og hækken er ensartet, så nu skal den gerne være lidt højere - lidt hvert år. Flere år før havde vi gjort det samme med hækken til venstre, den havde været forsømt og var blevet til høje træer. Nu har den, den højde den skal ha'. Det er fantastisk, hvad sådan en gammel naurhæk kan tåle!

6 kommentarer:

 1. Sådan en nyklippet hæk er nu smuk. Den giver en masse struktur til haven. Her har vi kun et lille stykke ligusterhæk som nærmest ikke er vokset i år pga. tørken. Den er ikke så gammel, så vi er begyndt at vande den engang imellem så den overlever. Vi drømmer om mere hæk :-)
  Jeg er spændt på at se hvad du finder på på ovre ved pergolaen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Egentlig har jeg ikke været vild med at klippe hæk, men nu er jeg blevet glad for hække og planlægger flere - og så er det et lidt sjovere arbejde. Jeg har vandet min unge hæk, jeg tror, det er godt givet ud.

   Slet
 2. Du har været flittig, det ser godt ud. Jeg er spændt på, hvad du har fundet på for enden af det lange kig, men det får vi nok at vide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, jeg viser det i morgen! Det er ingen genistreg, men jeg elsker, når jeg kan bruge noget, jeg har i forvejen, men som jeg ikke lige havde set lige dér. Jeg synes, det er blevet godt.

   Slet
 3. NYbarberede hække og græsplæner er altså bare noget af det bedste for en have :-)
  Gad vide, hvad du har fundet på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt med fine rammer, ja!

   Slet