lørdag den 27. oktober 2018

Makeover i drivhuset

Der er blevet ryddet op i drivhuset i dag. Tomater og agurker var færdige, så der var ikke så meget at betænke sig på.

 
For noget tid siden stoppede jeg med at vande for at forsøge at få modnet så mange af tomaterne som muligt. Det lykkedes ret godt, der var ikke ret mange grønne tomater tilbage. Familien bryder sig ikke om syltede, grønne tomater, så jeg har fortsat nok fra sidste år.
 


Dagens udbytte - årets sidste tomater.

Jeg havde egentlig planer om at vaske huset ned her i efteråret - ligesom jeg gjorde sidste år. Men jeg havde glemt alt om vinen! Den er groet gennem hele huset og så længe den fylder op, er det umuligt at få gjort ordentligt rent. Så nedvaskningen må vente til foråret, hvor vinen er klippet tilbage. Jeg har nøjedes med at feje ned i dag.


Vinen er i gang med anden omgang druer - det ser hyggeligt ud, men de bliver sikkert aldrig gode.


Efter kosten havde været i alle hjørner, blev der flyttet ind igen. Der blev ryddet op i gemmerne og  arrangeret lidt hygge.


Så er jeg klar til hyggelige efterårsdage, hvor jeg vil sidde her og nyde roen, vindens susen og regnen mod glasset. Senere bruger jeg drivhuset til jule-binderi-værksted.


Udsigten fejler ikke noget - og palmekålen i køkkenhaven er et smukt indslag.


Killingen så sit snit til erobre den gode stol - det var lidt hyggeligt med selskab.


De sidste par år har jeg sået salat i januar - og fået lækker og tidlig salat. I år forsøger jeg at så nu! Så må vi se, om det bliver umagen værd.


Jeg har også sået lidt stauder - her er det blå riddersporer og purpur solhat 'Magnus' - såbakkerne er kommet ud og stå, imens krydser jeg fingre!


Her det færdige resultat ved drivhuset i dag. Terrassen er også blevet ryddet - cafesættet har fået et hjørne i drivhuset. Havens vandhaner er blevet tømte og lukket. Dahliaerne kan endnu, så de får lov at blomstre, indtil den første frost tager dem. Så skal de have vinterfrakke på og puttes.

Der er stadig lidt lugning i køkkenhaven og planteskolen og en hel del andre haveopgaver, som endnu kan gøres, men hvis ikke jeg når det, så går det alligevel.

6 kommentarer:

 1. Det ser så fint og hyggeligt ud. Det er bare så skønt når man har ordnet sit drivhus efter sæsonen og nu kan du rigtig hygge dig i læ for vejret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med en stille stund derude - især lige når solen går ned. I dag sad jeg derude med min kaffekop efter endt havearbejde.

   Slet
 2. Det føles så godt at få ryddet op og gjort klar. Det ser rigtig godt ud i dit drivhus :-)
  Du kan evt. bruge dine umodne druer til verjus: https://blog.byhaveniebeltoft.dk/udtynding-af-drueklaser-lav-verjus/ - det kan bl.a. bruges til verdens bedste sorbet.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet med verjus, det har jeg aldrig hørt om, så det må jeg have kigget nærmere på.

   Slet
 3. Hvor er det blevet fint :) Nuttet killing :)

  SvarSlet