søndag den 4. november 2018

En god dag

Alle Helgen. En særlig én af slagsen - i dag handlede den for mig især om min mor, som vi mistede i nytåret.


Vi mødtes med de af mine søskende, som kunne, i kirken, hvor min mor er begravet, til gudstjeneste. Det var meget smukt, og bagefter var der gjort gravlys klar i våbenhuset til alle de, som ønskede - og på kirkegården gik man i små grupper til hvert sit gravsted med lysene. Det var fint. Senere spiste mine søskende og vi frokost sammen og gik en smuk tur i Stensbæk Plantage.

Vi havde også gravlys og blomster med hjemmefra. Gravlyset havde fået en lille krans af blomster.


Jeg stod og bandt i bryggerset i aftes med stearinlys i vinduet.

Buketten, jeg havde med, er bundet på en pind. Det er en teknik jeg lærte, da jeg hjalp i en blomsterbutik for nogen år siden. Jeg bruger den også til bårebuketter.


Jeg bruger støttepinden fra en orkidé (her har jeg tvundet to sammen for at få den lang nok). Jeg starter med den yderste blomst og noget grønt - og bygger på. Der bliver brugt en del grønt for at skabe højde - jeg har brugt blød ene og buskbom fra haven.


Medens jeg binder, ligger pinden sådan her på bordet - og så tilføjer man hele tiden lidt til bredden og lidt til højden - så bliver den spids. Man bestemmer selv, hvor bred og lang den skal være.


Her er jeg cirka halvvejs -her fra siden.


Her ses hvordan man tilføjer buketter af grønt - det behøver ikke være sirligt og ligge på i spiral.


Her det færdige resultat. Jeg har brugt mørkerøde roser, pink nelliker og mariebær. Jeg ville gerne have haft blomster, som ikke havde lige store hoveder for variationens skyld, men det lykkedes ikke at få fat på.


I det spæde morgengry lige før vi kørte hjemmefra, tog jeg buketten med ud på en gammel træstub og fotograferede den i morgenlyset.

14 kommentarer:

 1. Smuk buket - du er jo dygtig til den slags, ved jeg.
  Det er en god dag at mindes sine afdøde pårørende på, nu kender jeg to, der har haft glæde af at mindes i kirken på den dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig fint i kirken, og for mig var det jo at komme hjem, for kirken var jo fuld af mennesker, som jeg kender fra min barndom - der var mange dejlige gensyn.

   Slet
 2. Hvor er det en smuk tanke at bruge allehelgen til at mindes. I stedet for munter gys og gru.
  Så fin en buket og lyskrans, du har lavet. Hvor er du dygtig, og hvor må det være dejligt at kunne give det til dem, man har mistet :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget helt særligt at binde blomster til kære afdøde - for mig er det en rigtig god anledning til at mindes og glædes - og få det ud via hænderne.

   Slet
 3. Hvor er det en smuk buket, du er god til det :o) det lyder til at have været en god dag :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det var en rigtig god dag - det er godt med søskende og familie!

   Slet
 4. Ja, du er rigtig god til at binde buketter - en smuk dag at mindes sine kære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg nyder så meget at kunne!

   Slet
 5. Sikke en fin dag I havde og hvor er det en smuk buket. Teknikken minder lidt om den teknik jeg lærte, dengang vi skulle binde et kræmmerhus som dørpynt. Om jeg så kan huske teknikken er en anden sag. Haha. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - lyder spændende med et kræmmerhus, det har jeg ikke prøvet.

   Slet
 6. Ja, det er godt at give sig tid til at mindes! Og dejligt at være sammen om det. Det er en smuk buket du bandt. Jeg kan godt forstå, tror jeg, hvad du mener med at få det ud igennem hænderne.
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig godt for både sjæl og krop!

   Slet
 7. Den teknik kendte jeg ikke, så tak for at du deler. Det skal helt sikkert prøves.
  Smuk buket du har fået lavet til din mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Rita - man kan lave de fineste, flade buketter på en pind - det må du prøve!

   Slet