søndag den 11. november 2018

Ny inspiration

Jeg har i dag set Danmarks smukkeste juleudstilling 'A dream come true' - udstillingen finder man i Snejbjerg ved Herning. Det var meget inspirerende! Jeg undskylder på forhånd for billedkvaliteten - lyset var meget varierende og ikke supergodt til fotos.


Udstillingen fylder 3 fabrikshaller - over 2000 kvm - og idemanden bag, Johnny Haugaard aka Blomstermanden, har haft hjælp af mere end 60 frivillige for at få drømmen til at gå i opfyldelse.


Det bedste ved udstillingen var den udbredte brug af naturmaterialer - og så sandelig også lyskæder - der var bygget hele kunstværker, og samtidig var der masser af inspiration til eget værksted. Det var ikke kun ideer til julepynt, jeg fik med hjem, men jeg fik absolut også inspiration til nye elementer i haven.


I den røde afdeling var der vandløb omkranset af mange røde julestjerner, et 'hegn' af troldegrene og eventyrlige træer med sølvglimmer - midt i det hele stod en skøn dame med hår af frøstande, en kjole af visne blade og judaspenge og et slæb af endnu flere blade mm. Alt sammen tilsat masser af lyskæder og magi.


I den røde afdeling var der også en borddækning, som gjorde indtryk.


Røde flasker med 'spyd' bundet af birkegrene, gran, lidt flere birkegrene, bark og kogler på bordet, garneret med røde roser. Lige til at gøre efter - også i mindre målestok.

Det jeg var allermest fascineret af, var arbejdet med grenværk. Mange steder var der lavet store værker med grene, som var viklet ind i hinanden.Her er der brugt grene fra frugttræer til at skabe kvart kuppelform.


Lyskæder med små pærer og kugler.


Her i en tragtform, hængende fra loftet med kugler og lys. I bunden er der cremefarvede julestjerner under gulvniveau.


Her lidt tættere på.


Sidste eksempel på arbejde med grene var denne portal ved indgangen, hvori der hang istapper.


Væggene var beklædt med forskellige materialer. I den største hal var hele den ene langside beklædt med grøn mos, hvori der var snirkelmønster med hvidmos. Her er en væg med brænde - i et rum hvor der også var et smukt stativ til en brændestabel.


Det trekantede stativ var lavet af rionet.


Der var masser af spændende dekoer i størrelser, der egner sig for menigmand. Her er det rustikt.


En krans med horn, grankogler, ellekogler og agern. Det hele er sat på i grupper - og det er overraskende flot.Halverede valnødder med nødder limet på en krans - fint udtryk.


Til slut får I snedronningen med skørt af fiberdug, kugler, blade og grene. (Hun var mere hvid end på billedet her).
 I tilknytning til udstillingen er der en lille butik og cafe. Hvis du vil læse mere om 'A dream come true', kan du kikke her.

Jeg kan klart anbefale et besøg i Snejbjerg - det er mere vinterligt og magisk end det er julet. Og jeg har fået lyst til at forsøge mig både med noget grenværk og noget brændestabel i have.


Som afslutning er der lige et billede fra cafeen.
 

Her havde man lavet borde af stillads - det var mega sejt og rustikt. Der var viklet lamper omkring stiverne, og stolene var beklædt med skind. Lækkert!


8 kommentarer:

 1. Hej Frede
  Tusinde tak for at dele din oplevelse og vise noget derfra.
  Jeg er så tændt og kan ikke komme hurtigt nok til Snejbjerg-har også lige kigget videoer og flere billeder, så inspirerende. Jeg er allerede begejstret:-)))
  Ha en fortsat rigtig god november!
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gik faktisk og tænkte på dig deroppe - især med det der grenværk - jeg er sikker på, at det er en udstilling for dig!

   Slet
 2. Det ser godt nok spændenede ud. Sjovt nok hørte jeg en udsendelse derfra i mandags da jeg kørte til Bording, journalisten var også meget begejstret.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der har været en del i medierne om det - jeg var alligevel positiv overrasket! Det eneste negative jeg har læst, er en familie, som ikke syntes, det var noget for børn - og det har de ret i - der er for få nisser (som i ingen) og nok for meget nørderi....

   Slet
 3. Hvor er det smukt og hvor jeg lige nu sidder og tænker at havde jeg vidt der var så smuk en udstilling så havde jeg helt bestemt stillet GPS'en til at køre den vej hjem i går da jeg var i Aalborg.
  Tak for nogle fantastiske billeder :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, du ville have nydt udstillingen - den var meget imponerende.

   Slet
 4. Ikke sandsynligt jeg kommer til Snejbjerg, så dejligt du viser denne drøm på din blog. Kunne godt have haft lyst til at se det hele in natura, for her er brugt masser af knofedt og oceaner af fantasi. Og som du siger, kan man godt stjæle lidt idéer med hjem i mindre målestok. Wow!

  Tak for dit indlæg!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må have taget vildt langt tid og masser af hænder - det er ret fascinerende, at nogen giver sig i kast med så stort et projekt. Jeg har mange ideer med hjem!

   Slet