mandag den 5. november 2018

I aftenens mulm og mørke

I dag måtte jeg ud i haven bevæbnet med lommelygte og saks - i mulm og mørke! Den har nemlig stået på mere binderi i dag - og så havde jeg brug for alt det grønne, der kunne opdrives i haven.

Naboen kom i går og spurgte, om jeg ville lave en borddekoration til hans kones 75 års fødselsdag i morgen. Det ville jeg naturligvis gerne!


Udfordringen var dog, at det sådan en hverdag ofte bliver sent, før jeg når hjem og kan gå i gang med blomster og oasis. Her er det så, at det bliver nødvendigt med lommelygte og en aftentur rundt i haven.


Selvom vi skriver november, er det stadig muligt at finde grønt derude - også uden at kaste sig over gran og deslige. Jeg fandt bergeniablade, buskbom, palmekål, røllikeblade, broget vedbend, pletter i luften og skimmia.

Jeg starter altid med at tilpasse oasis og lægge den i en balje med vand - for at trække så meget vand som muligt. Derefter dækker jeg kanten med forskelligt grønt - her er variation og form nøgleord.

 


Så er jeg ved at være klar til blomsterne - det ser ofte lidt rodet ud på dette tidspunkt, men der er en plan med galskaben.


Jeg havde valgt de orange og røde farver til dekorationen, der var ingen ønsker - så jeg håber, dug og servietter passer nogenlunde....


Her det færdige resultat - en overdådighed af orange roser, drumsticks, nelliker og røde perikon - ind imellem er der stukket røde egeblade. Til sidst en smule pletter i luften til at lette udtrykket lidt.

Så er den klar til afhentning i morgen formiddag - forhåbentlig er modtageren glad og tilfreds.

4 kommentarer:

 1. Han kan da ikke være andet bekendt, den er så flot. Godt du ved hvor du har dine planter i haven. Lommelygten har været til stor hjælp :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt at vide, hvor man skal søge!

   Slet
 2. Morsomt at forstille, hvordan du går rundt derude i mørket :-)))
  Hvor er det fantasifuldt at kunne hente så meget i haven. Røllikeblade var jeg fx nok bare gået forbi.
  Det var sjovt at følge din proces, for ja billedet med kun de grønne blade så lidt 'rodet' ud, men ih hvor blev det flot.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at kunne bruge det grønne i haven, men der er også noget, som ikke egner sig.

   Slet