lørdag den 27. august 2016

Sidst i august

Sikke en dejlig sommeruge vi har haft! I dag er temperaturen overordentlig behagelig, og det er skønt at tage en tur rundt i haven. Der er nok at glæde sig over derude, her kommer et udpluk af, hvad jeg går og nyder i disse dage:
 Skærmene fra dild er så fine - lette og elegante
 
 I det hvide bed glædes jeg over den grønne solhat - den er smuk
 
 Overvintrede asters i bedet ved vejen
 
 Også bedet ved vejen - overdådige og fyldige sankt hans urt
 
 Rosen Jaques Cartier remonterer nu
 


 Kæmpe verbenaen har været fantastisk. Den har blomstret længe, og den er elsket for det
 
 Dahliaerne er skønne
 
Denne røde er ingen undtagelse - den er ny i haven og lyser gevaldigt op
 
Havearbejdet har i denne uge været henlagt til det nye drivhusområde. Jeg har revet rødder af og jævnet ud. Alt imens jeg går og sveder ved arbejdet i varmen, går jeg og drømmer og lægger planer! Her nærmest kameraet har jeg fået lov at få et lille hjørne af marken lagt til haven - hækken skal flyttes ud og så tror jeg, jeg skal have lidt køkkenhave. Dernæst skal drivhuset ligge med en lille terrasse foran og bagest vil jeg gerne have et planteskolebed a la Vivi (Mit grønne univers).


14 kommentarer:

 1. Hvor er den lækker den grønne Solhat.
  Spændende med dit/jeres projekt drivhus. Jeg kan godt huske hvor spændende det var da jeg fik det store lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den grønne solhat er bare et godt bekendtskab - og den blomstrer længe. Projekt drivhus fylder meget i tankerne - det er rigtig hyggeligt!

   Slet
 2. Ja vi lærer en masse ved besøg i andres haver, dejligt med drømme. Flot overvintrende asters.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forventningens glæde og drømmene er dejlige - det er en stor del af det at få nyt! Men i mit hoved begynder området at tage form! Men det varer noget, inden vi kommer i gang med at bygge, for bondemanden skal lige være færdig i marken først.

   Slet
 3. Det har altså været en fantastisk uge :o) og hvor kan jeg altså følge dig i dine drømme. Det gør det lidt kedelige arbejde meget nemmere og arbejdet flyder let sammen med drømmen.
  Super at få ideer fra de andres haver.
  Rigtig dejlig søndag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skønt med noget sommer her på falderebet - det bliver lidt nemmere at træde ind i september med det i bagagen. Det har været varmt at arbejde med rødder og jord, men hele formålet med det arbejde får det hele til gå så nemt!

   Slet
 4. Den grønne solhat er virkelig smuk :-)
  Hvor bliver det spændende at se, hvilket drivhus du vælger at få sat op. Det er bare så skønt med drivhus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist ved at snævre ind omkring et Juliana - tak for dine gode erfaringer! Økonomien sætter sine naturlige begrænsninger, evnerne ligeså, så det er med at finde det, som passer bedst med ønskerne - det er sjovt og spændende!

   Slet
 5. Hej Frede. Jeg kunne godt se du spurgt til et Juliana drivhus et andet sted.. Den korte version. Vi satte mit drivhus i læ af stalden og for vesten vinden, men da Bodil (stormen) kom var der ikke mere drivhus. Nu er der i stedet et lysthus lavet på soklen af det gamle drivhus. Så det ser rigtigt godt ud med træer i nærheden hos dig, de kan afbøde for vinden. Super tænk med både terrasse, urtehave og planteskole i nærheden. En mistbænk til drivning i nærheden kunne måske også være til gavn... Jeg synes til tider jeg nærmest forslæber mig med trillebøren, fordi urtehave og mistbænk ligger forskellige steder i haven, altså i forhold til drivhuset. Men rigtig god fornøjelse med byggeriet, I kommer ikke til, at fortryde. Så er det smukke, smukke billeder du har taget fra haven, gode blomstervitaminer. Super med den grønne solhat i det hvide bed. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine erfaringer - selvom det var trist, at Bodil tog dit drivhus. Med de økonomiske midler vi har, må vi vist nøjes med et hus, som ikke er det stærkeste. Jeg håber så, at placeringen kan afhjælpe stormene, men der er nok ingen garantier. Jeg vil gerne skabe et hyggeligt miljø omkring huset, så det ikke bare er et glashus, men et hyggehus som kan nydes på flere måder.

   Slet
 6. Ja sikke et tilbagetog sommeren tog - efter et par ret hotte dage fik vi lige en lørdag hvor vi også syntes vi kunne få lavet lidt :-)
  Hvor har du nogle smukke blomster... din Dahlia er særlig flot. Her er sneglene lidt hårde ved dem.
  Og sikke spændende med dit drivhus - jeg glæder mig til at følge med. Det er nu noget særligt og man får så mange muligheder. Vi elsker vores - og særligt en aften som i går nød vi at kunne sidde under glasset til meget sent. Det er guld værd.
  Go søndag
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig også helt vildt til at komme i gang og til at nyde resultatet! Lørdag fik vi ikke lavet alverden, til gengæld var vi til sølvbryllup i haven hos nogle venner - det var så fint!

   Slet
 7. Hej Frede.Det bliver da bare et fantastisk sted når du får dit drivhus op.Og så også får en dejlig terrasse og et planteskolebed.
  Dejlige sensommerplanter du viser..........er vild med den grønne solhat.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, det nye område i haven bliver skønt - jeg glæder mig i al fald. ja, den grønne solhat er en smuksak§

   Slet