onsdag den 10. maj 2017

Det grønnes

En stille, fin regn er faldet siden i går aftes, og det regner stadig lidt. Det er ikke blevet til de voldsomme mængder - omkring 6 mm - men det får alt det grønne til at eksplodere i haven.

Jeg er vild med udsigten fra mit køkkenvindue i disse dage. Godt nok er der ingen blomster, til gengæld er der uendelige nuancer af grønt og meget frodigt at se på.


Og bag alt det grønne skimtes drivhuset, som lokker én ned bagest i haven.


Et kig hen ad skovstien, hvor det starter med liljekonvaler, som snart blomstrer. Længere henne ad stien er det skvalderkål, som sørger for frodigheden - lige netop her er de meget velkomne, og de nydes i stor stil.


Frølingerne i drivhuset vokser. Og jeg er begyndt at sætte de største ud til afhærdning, her salat, ærteblomster, tagetes, dild, kørvel og stolte kavalerer.


Trods frostskader er magnolien sprunget ud med mange blomster, i bedet under er de mange akelejer ved at sende stængler med skønne knopper i vejret.På nordsiden af huset ud mod gårdspladsen er de sartgule rhodoer ved at blomstre. De har fine røde tegninger.

Jeg får ikke gjort så meget i haven i disse dage ud over at nyde, at det gror og grønnes derude. Helbredet skranter fortsat, jeg kan ikke rigtig komme over min monsterforkølelse, så det kniber med energien. Heldigvis har jeg ikke gang i de store projekter, så det går nok alt sammen.

12 kommentarer:

 1. Ja det er dejligt at nyde udsigten til alt det grønne. Der er gang i dine frølinger.
  Vi har desværre kun fået 3 mm siden i går.
  Det er da en træls omgang, du har fået der.
  Rigtig god bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - det går fremad. Har besøgt lægen i dag, og der er ingen lungebetændelse eller infektion - blev podet for kold lungebetændelse, men får først svar på mandag - så må bare forsøge at blive rask ved egen hjælp! Grønt er helt sikkert godt for mange dårligdomme!

   Slet
 2. Hej Frede.
  Det er godt du er ved at komme op på hesten igen. Jeg har lige siddet og kigget dine sidste indlæg igennem som jeg ikke havde fået læst og jeg skal da lige love for at der sker en masse i haven i den her tid. Det er så dejligt at det hele er ved at blive grønt og frodigt igen.
  Din magnolie ser smuk ud :o)
  Rigtig dejlig dag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. På afstand er Magnoliaen heldigvis rigtig fin, men tæt på er den ret skamferet. Haven kan lide regnen, det giver et godt boost!

   Slet
 3. Ja, det er rigtigt dejligt, at det grønnes - håber det kan være med til at skubbe din energi i den rigtige retning.
  Hvor venter der mange skønne planter på at komme ud i bedene. For mit eget vedkommende er det næsten ikke til at vente med at få det hele sat ud. Men mon ikke vi tidligt nok kan nå det? Det vælger jeg ihvertfald at tro.
  God bedring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man har virkelig lyst til at plante ud, men jeg forsøger at slå koldt vand i blodet, for varmt det er det ikke! Jeg er ret sikker på at grønt er godt for mangt og meget, så hvorfor ikke også mod eftervirkninger af monsterforkølelser?

   Slet
 4. Det er en skøn skovsti, og skvalderkål er jo smukke, når de finder deres plads. Det er en rigtig flot række sartgule rhodoer, det må se fantastisk ud, når de blomstrer.
  God bedring!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt lide skvalderkål, bare den står de rigtige steder! Og her i skoven står den frodigt og grønt, så det er en lyst! Billedet af de lysegule rhodoer snyder, for der er faktisk kun 2, som står med nogen meters afstand - men det er smukt, når de blomstrer!

   Slet
 5. Hej Frede

  Ja de sidste dages regn har gjort godt! Tror dette er det tidspunkt på året hvor vi har flest grønne nuancer?
  Flot magnolie!

  Ha en dejlig torsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten - ja regnen har gjort godt. Tror, du har ret mht. flest grønne nuancer - det er helt overvældende lige nu!

   Slet
 6. Håber at du snart er helt ovenpå igen, det er ikke rart med manglende energi når der er så mange ting man gerne vil.
  Skovstien ser dejlig ud, her gør skvalderkål da slet ingenting.
  Din sartgule rhododendron ligner altså min Diandi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne også godt tænke mig noget energi - det kniber, gør det. På rette sted er skvalderkål rigtig fin. Nu har jeg googlet og kigget dine billeder, og jeg kan godt se ligheden. Men knopperne i Diandi er rødlige, så vidt jeg kan se - i min er de rigtig gule. Det sartgule kommer først, når de springer ud. Jeg kan faktisk bedre lide farven på din Diandi - den er ret raffineret :-)

   Slet