søndag den 7. maj 2017

Effektiv vanding

Her er blevet meget tørt. Det er så skønt, at solen endelig kommer og velsigner os med varme og lys, men vores sandjord trænger til vand. Mine stauder står lidt i stampe og græsset ligeså. I går lurede jeg lidt på, hvad min bondemand havde gang i - og så skyndte jeg mig at gøde mine roser!

For det, jeg opdagede, var, at manden var ved at gøre klar til at vande min have (eller i al fald marken ved siden af). Så natten igennem har vandingsmaskinen kørt i marken langs haven, og her til morgen fik store dele af haven sin del af de gode dråber.


Her er det den nysåede køkkenhave og området omkring drivhuset, som bliver vandet godt igennem.


Her har jeg sågar fået min egen lille regnbue! Mine små bøgetræer er lige ved at springe ud, så vandet bekommer dem godt.


Vandtåger over haven.


Bagved anes vores store rapsmark, som er begyndt at blomstre - hvis du ser godt efter, kan du måske ane endnu en vandingsmaskine dér.


Denne del af haven når vandingsmaskinen ikke, men kvæden står helt fantastisk i år med sine røde blomster - og i forgrunden lidt af magnoliaen, som på trods af frostskader springer ud.

10 kommentarer:

 1. Det er da luksus med egen vandingsmaskine! Ikke at jeg har brug for en lige nu, for her har det regnet længe, og vi har ikke sandjord.
  Vi har også raps på markerne omkring os. Markerne er ikke vores, men vi har heldigvis lov til at nyde synet :-)
  God søndag til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er nok ikke alle, som mangler regn, men her gjorde det godt. Ja, nu kommer højsæsonen for raps - det ser smukt ud i landskabet.

   Slet
 2. Det var da den store vandkande, der kom i brug der - men effektivt - og fine billeder.

  Magnolien ser skøn ud.

  Rapsmarker er virkeligt med til at farve naturen - det ser skønt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en megavandkande og meget effektiv! Jeg troede faktisk at magnoliaen var så frostskadet, at den ikke ville springe ud, men det gør den alligevel - og på afstand kan man ikke se skaderne, så den stornydes lige nu!

   Slet
 3. Nej hvor er du heldig med egen vanding i haven :) De fleste længes vist efter noget regn nu og så ikke alt det blæsevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var tiltrængt med vand - blæst tørrer forfærdeligt ud. Nu må vi da ha' fyldt rationen for blæsevejr for en tid!

   Slet
 4. Ikke dårligt med den slags vandkande :-). Her er der også ved at være lidt tørt. Vi har også været i gang med at vande den nysåede græsplæne. Hvis der ikke snart kommer noget vand fra oven, bliver jeg nødt til at vande jordbærene. Det lærte jeg på den hårde måde sidste år pga. det varme og tørre forår. I år vil jeg gerne have store lækre jordbær! Din køkkenhave og resten af haven ser skøn ud :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Vand må der til - det var heldigt, det lige passede med, at den store vandkande kom forbi. Den kan godt være lidt hård ved sarte planter, men det ser ud til, at det er gået fint.

   Slet
 5. Sådan en gang vanding kunne jeg også godt bruge, her er så tørt at jeg burde have vandet i går. Men der skulle komme noget fra oven tirsdag. Sikke et dilemma, når det skønne vejr er kommet over landet. Det ser godt ud hos dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - ja, det gjorde haven godt med noget vand. Vi har også fået lidt i løbet af det sidste døgn, så nu har hele haven nydt godt af lidt væde. Håber, du også har fået vand fra oven.

   Slet