lørdag den 6. maj 2017

Indflytning

Den seneste uge er den meste energi blevet brugt på at komme ovenpå efter min monsterforkølelse. Den vil ikke sådan slippe sit tag i mig. Jeg har været på arbejde, men bestemt ikke sprudlende og fyldt med initiativ!


I drivhuset er der sket en lille smule, lidt ad gangen og med gode pauser ind imellem. Der er blevet rokeret om, så der kunne blive plads til nye beboere. Og nu er tomaterne flyttet ind.


I torsdag hentede jeg tomatplanter hos Kirsten, som sælger via haveforeningen. Hun har en stor produktion af tomat-, chili- og peberplanter og sommerblomster i sine lækre drivhuse. I år havde hun 45 forskellige sorter tomat at vælge imellem!


Nu er det jo første år med drivhus, vi har jo ingen erfaring med sorter og antal, så vi har bare kastet os ud i det. Vi valgte følgende sorter ud fra Kirstens anbefalinger og farver: Lipso, cherry Snowball, Sungold orange, Indigo blue berries, San mazina, Ailsa Craig og Money Maker. 5 cherry og 3 større tomater.

Kirsten fortalte, at hun sælger de fleste af sine planter på plantemarkedet på Agersbøl Gods den 13. maj, så der kan I møde hende og handle.


Det er også lykkedes at få alt det priklet, som var klar til det, så på plantebordet står der nu tagetes, dild, mamelukærmer, frøkenhat, ærteblomster, salat, asters, kæmpe verbena, kørvel og rølliker.


Programmet i haven i dag foreslår, at jeg sår i min lille køkkenhave, gøder roser, vander de små bøgetræer og så luger lidt. Måske kan jeg også nå at hente flere sten til min belægning her foran drivhuset?

6 kommentarer:

 1. Jeg håber, du klarer alle gøremål, men pas nu på ikke at tage for hårdt fat, du er nødt til at komme ovenpå igen, men haven kan gøre meget godt for ens helbred :)
  Jeg har også lige sat mine tomater ud i pavillionen.
  Moneymaker havde jeg sidste år, den var godt nok kedelig, jeg håber din er bedre.
  Nu nærmer vi os d. 20. maj (blogtræf) måske er du så frisk at du kan komme med, hvis du har tid?
  Heldigvis er der 14 dage endnu, så forhåbentlig går det bedre til den tid.
  God bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver næsten sig selv det med at tage fat, for pauserne kommer helt automatisk, når sveden springer, hosten tager til og vejrtrækningen er lidt anstrengt! Men alligevel lykkedes det meste. Jeg fik sået i min køkkenhave, gødet roserne, slået græsset og luget 2 bede. Traktoren var lånt ud til anden side, så jeg fik ikke hentet sten, men den belægning løber heller ingen vegne, så pyt! Vejret var jo fantastisk. Mht. den 20. så ser det lidt sort ud, vi er dobbeltbooket både fredag og søndag, og jeg er allerede stakåndet ved tanken! Så jeg tror, jeg må sige nej tak også denne gang. Det er svært at få det hele til at gå op i en højere enhed.

   Slet
 2. Jeg synes at du har nået meget med al det prikleri :-) Det ser hyggeligt ud ved dit drivhus og dejligt for dig at se frem til smagen af skønne tomater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er hyggeligt og stå og prikle - og dejligt at skue ud over det færdige arbejde bagefter! Drivhuset er allerede blevet et yndlingssted i haven - og jeg drømmer om masser af tomater!

   Slet
 3. Spændende med alle de tomater der er rykket ind i dit drivhus, og jeg kan se du også har godt gang i planteproduktionen selv :-)
  Så fik du sikkert også set Kirstens store lækre drivhus, da du var derude.
  Jeg har bl.a. også sået tomaten Money maker, har ikke haft den før, men håber da ikke den er så kedelig, som Lisbeth skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Kirstens lækre drivhus, det kan jeg kun drømme om - og sikke en produktion hun har gang i! Det er gået helt godt med egenproduktionen, men jeg har også valgt de nemme! Så kan det være jeg søger lidt mere udfordring næste år! Jeg har en kollega, som ville have tomatplanter med til mig i morgen. Jeg ved ikke, hvor mange - det bliver lidt spændende, om huset bliver propfyldt med tomater - jeg skulle også gerne have plads til lidt agurker...Jeg krydser fingre for Money maker - Kirsten roste den meget, så vi må se.

   Slet