fredag den 30. december 2016

Året der gik

NYTÅRSKAVALKADE 2016!
 
Sidste nytår blev jeg voldsomt inspireret af Haven med hundens nytårskavalkade! Heike havde gennem et helt år hver måned taget et billede fra præcis samme spot i haven - så man virkelig kunne følge årets gang. Det var så fint, at jeg besluttede at forsøge at gøre det samme i min have. Det lykkedes så ikke helt - dels er der nogen måneder, hvor jeg ikke fik det gjort (der må I nøjes med andre vinkler), og dels står jeg ikke på præcis samme spot!
 
Men altså her kommer billedkavalkaden for 2016:
 
Januar
Haven fik det hvide drys, ellers stille 
  
Februar
Mildt og nye projekter under opsejling
 
Marts
Kyssebænk, jordforbedring og skovsti
 

April
Meget stille på bloggen, travl, konfirmation, sne d.24. og skønne krukker
 
 Maj
Grønt, blomstrende og meget skønt
 
Juni
Tørt men frodigt
 
 Juli
Sommerferie, overskyet og en del regn og meget grønt
 
August
Pergola, høst, 50 og meget lidt tid i haven - dog ryddes et nyt område i haven, det skal bruges til drivhusbyggeri
 
 September
Meget frodigt, stille på bloggen og Indian summer
 
Oktober

 Starten på drivhusbyggeriet bagest i haven, og 2-i-1 bedet etableres
 
November
Drivhuset bliver færdigt og indrettes
 
December
Haven i dvale, stormen Urd, der plantes lidt, mildt og drivhuset bruges til binderi
 
 
Det har været et skønt år i haven - meget er sket, og meget har etableret sig og skabt frodighed. Bloggen har udviklet sig, og mange nye besøgene er kommet til - det er virkelig motiverende! 
 
Ih, hvor jeg glæder mig til 2017!
Der er nok at tage fat på og gøre færdigt - samt nye planer, som presser sig på.
Det kan blive rigtig godt!
 
Godt nytår!

24 kommentarer:

 1. Kære Frede. Det var dog en herlig ide med billeder, af årets gang fra næsten samme sted i haven. Sikke en frodighed der udspiller sig hos dig i haven, så længes jeg virkelig efter forår og alt det grønne. Der er sørme også sket en udvikling i din have, som er meget synlig! Jeg tror du bliver glad for drivhuset i det nye have år, og ønsker dig stor held og lykke til med det i 2017. Godt nytår til dig og dine. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete - ja, det sætter det hele lidt i perspektiv med sådan en række billeder. Jeg glæder mig vildt til mit første drivhusår - der bliver masser af erfaringer at gøre sig. Tak for i år og godt nytår!

   Slet
 2. Ja, det er da en super god idé! Det er sjovt at se årstidernes skiften på den måde. Jeg kommer til at tænke på Auggie Wren's Christmas Story fra Smoke (Paul Auster). Kender du den? - Ellers er den værd at læse :-)
  Godt nytår til dig og dine!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke bogen - den må jeg vist ha' støvet op! Godt nyt år til dig - og tak for 2016!

   Slet
 3. God idé med sådan en billedkavalkade! Det bliver spændende at skulle rigtigt i gang med drivhuset i 2017. Godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig helt vildt til drivhus-sæsonen - der er meget at lære, og det er altid godt! Godt nytår til dig!

   Slet
 4. God idé med billeder fra samme plet hele året, det gør ikke noget, at det ikke lige er samme plet, man fornemmer, at der sker noget, det bedste er, at du er blevet smittet af bloggeriet, du er meget flittig blogger. Der sker uden tvivl flere nye ting i din have i 2017.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og du er meget flittig til at sende søde kommentarer - oven i købet kommentarer man bliver klogere af - det er jeg rigtig glad for! Mange tak for dig i året, som svinder og rigtig godt nytår til dig og Bent!

   Slet
 5. Man kan tydeligt se forskellen, og det ser bare godt ud. Du har fået lavet meget i haven. Nu glæder vi os til en ny havesæson, og at lyset langsomt vender tilbage.
  Godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lyset er savnet - men det er også godt med en lidt stille periode. Så bliver glæden så meget større. Tak for i år og godt nytår!

   Slet
 6. Hej, jeg var også indtaget af Heikes kavalkade og havde samme planer som dig, men de gik i glemmebogen hen ad vejen. Sjovt at se hvor meget der er sket i den del af din have, det er ellers ikke så lidt.
  Inden længe er haveåret såmænd i gang igen, medmindre vi får rigtig vinter.
  Godt nytår 😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en fantastisk måde at se sin have - man glemmer jo undervejs, hvordan der så ud bare et par måneder før. Og hver vinter tænker jeg, om det nogensinde bliver frodigt igen. Gad vide, om den rigtige vinter kommer eller om den bliver grøn. Tak for i år Frk. Anemone - og godt nytår til jer begge!

   Slet
 7. Du har virkelig fått gjennomført mye dette året! Gleder meg til å følge med videre i 2017. Jeg har fått de første frø i potter, og bloggingen er i gang etter flere måneders hvile, så nå kan det nye hageår bare begynne! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var lige indenom din blog - jeg vil glæde mig til at følge dig i 2017. Indtil videre har jeg kun bestilt frø, og det, jeg vil så, er vist i god tid endnu. Ja, tænk - et nyt haveår venter - fantastisk! Godt nytår!

   Slet
 8. En vacker bildkavalkad över en vacker trädgård.

  Gott Nytt År 2017

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord - det betyder meget for mig! Godt nytår til dig!

   Slet
 9. Hej Frede

  Alletiders med sådan et forløb med fotos fra den samme vinkel!
  Det sætter ligesom det hele i perspektiv!

  Godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, man glemmer hurtigt, hvordan her så ud bare 3 måneder før. Godt nytår til dig!

   Slet
 10. Hu ha
  Endnu en kavalkade!
  Flot og sigende :)
  Kan jeg mon selv præsterer sådan én i starten af det nye år?

  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg da ret sikker på, du kan, Susanne! Og ja der er mange af dem lige nu i blogland - heldigvis er de forskellige og dermed spændende læsning, synes jeg. Godt nytår til dig!

   Slet
 11. Godt nytår - det bliver spændende at følge alle dine projekter i 2017.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marie - tak for i år og rigtig godt nytår til dig!

   Slet
 12. Spændende ide med fotos fra den samme vinkel gennem hele året - man får virkelig øjnene op for, hvor meget, det hele tiden ændrer sig. Glæder mig til at se, hvad mere du får gang i i det nye år :)
  Også godt nytår til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det lykkedes da næsten! Jeg tror, jeg vil prøve om, jeg kan gennemføre projektet i 2017 - måske fra en ny vinkel? Godt nytår til dig og tak for 2016!

   Slet