søndag den 3. februar 2019

ForårsfornemmelserFor et par år siden gravede jeg klumper af vintergækker op i haven og satte nærmest enkeltvis i et område af skoven. Efterhånden ekspanderer løgene og bliver flere og flere. Vi er endnu ikke fremme ved det hvide tæppe, jeg så for mit indre blik, men nu står der små grupper af vintergækker, som kan nydes fra den lille bænk.

Når jeg taler om skoven i min have, så er det en lettere overdrivelse. Det er egentlig bare en del af det oprindelige læhegn omkring gården, som i dag består dels af gamle træer og en hel del selvsåede. For et par år siden ryddede jeg en sti igennem vildnisset - og det er det jeg kalder skoven! Men det er altså en sandhed med modifikationer!
I grænselandet mellem have og skov ligger mit hønseskovbed, som består af skyggetålende stauder især. Her er det juleroser på vej. Desværre er det en af de få overlevende. Sidste års tørke var skæbnesvanger for mine juleroser. Heldigvis er der andet, som har overlevet!
Da jeg klippede stauder ned i det nye staudebed i går, opdagede jeg jo, at løgblomsterne har stukket næsen gevaldigt frem. Her er det tulipanerne.
Og her en hyacint.
I bedet ved vejen er hyacinterne endnu længere fremme.
Her blomstrer også skimmaen lige nu.

 


Magnoliaen står med fede, lodne knopper og sender løfter om smukke blomster ud i februarsolen.
Under den store eg er der også godt gang i krokus.
I det hele taget er der en smule forårsfornemmelser i luften i dag.
10 kommentarer:

 1. Ja, når solen og skuddene titter frem, så får man bestemt forårsfornemmelser. Øv med dine juleroser. Forhåbentlig kan de tiloversblevne så sig flittigt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sol er lig med forårsfornemmelser!

   Slet
 2. Solen kom lidt sent her, men den nåede at lune lidt. Det er da en fin skov, du har der, synes jeg. Mine påskeklokker led også under tørken, min klokkehøj skulle være fyldt med påskeklokker, det er den desværre ikke mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ærgerligt med påskeklokkerne - det bliver spændende at se, om der er andet, som er gået til i haven.

   Slet
 3. Der har været fint vejr her i weekenden - så skønt :-)

  Det er nu et fint stykke skov, du har i haven. Jeg kalder også mit læhegn for skovhaven. Når skoven er i en have, så kræver det jo ikke samme areal ej heller stort antal træer, som når man bruger betegnelsen ude i naturen. I mit univers kan 3 træer med underbeplantning i en lille have, sagtens betegnes som skovhave eller skovbed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret med skovhaver, men det virker lidt som at tage munden for fuld :-)

   Slet
 4. Det er da ikke størrelsen det kommer an på, men beplantningen. Det kan pludselig gå hurtig med at danne vintergække tæppe, når først de første frø begynder at spire, så tager de fat.
  det er så dejlig at se om foråret.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, vintergækkerne breder sig som løbeild - det er så fint med sådan et tæppe!

   Slet
 5. Bare fornemmelsen af skov er til stede, er det en skov og der er så mange fine planter, der gerne vil være der i overgangen mellem bede og skov.
  Det ligner godt nok forår hos dig, her håber vi bare på at sneen snart forsvinder.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sne har vi ikke været plaget af. I dag har forårsfornemmelserne fået endnu en tak opad!

   Slet