søndag den 24. februar 2019

Forårssøndag i februar

Det er næsten ikke til at forstå. Vi skriver februar, men vejret opfører sig som om det virkelig er forår. I dag røg både hue og handsker - og såmænd også jakken på et tidspunkt, mens jeg knoklede i haven.


Jeg har været lidt i drivhuset i dag. Med sådan en sol skal jeg huske at vande, ellers går det galt. Da jeg nu var der, priklede jeg lidt salat. Jeg har bredsået i en stor balje, hvor det meste bliver til tidlig pluksalat - det er ret lækkert i starten af sæsonen.


Nogen af de små planter bliver dog også priklet. De skal senere ud i haven, så vi også der kan høste tidlig salat. Salat sår jeg løbende, så vi aldrig mangler.


Jeg nyder at arbejde i drivhuset. Prikleriet er lidt langsommeligt, men i her starten af sæsonen er det skønt og stå og drømme om frodighed og lækkerier.


Jeg løb tør for priklejord, men pyt, lidt har også ret.


Nu kan de stå der og hygge sig sammen med solhattene, som nu er begyndt at spire og riddersporerne, der vokser lystigt og nok også snart kan prikles.


I drivhuset er der også fuld gang i løgblomsterne - jeg nyder synet af disse.


For ikke at tale om denne skønhed!

I haven fik jeg klippet ned og luget i de hvide bede - det går jo som en leg i sådan et vejr.

Jeg har fået flyttet de sidste småting fra det grønne bed til pavillonbedet: lidt stauder, hosta og løgblomster. Der er dog 2 ting, som jeg ikke er sikker på, hvor er. Det er mine solhatte og én hosta - så det må vente med dem, til de dukker op. Der er stadig huller, men mon ikke jeg finder noget der passer i løbet af sæsonen.



Når jeg på vej rundt i haven passerer disse, må jeg trække på smilebåndet - de nyder i al fald også den lune februar!




8 kommentarer:

 1. Det er noget sjovere at gå i haven på en dag som i dag med dejligt solskin. Ja man kan nærmest ikke lade være med at gå derude. Vi skulle tro, vi var i marts nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan heller ikke lade være - det er aldeles skønt!

   Slet
 2. Vi har en vidunderlig tid foran oss, jeg er enig i at smilet kommer fram ved synet av krokus åpne mot solen. Det vakreste vårtegnet etter en mørk og fargeløs vinter. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det hjælper gevaldigt på humøret med sådan nogen farvebomber i haven!

   Slet
 3. Man kan da kun blive glad i låget af sådan nogle dejlige krokus i lun forårssol.

  SvarSlet
 4. Altså, dit drivhus, Frede, det er så skønt! Jeg føler næsten jeg er med når jeg læser om det :-) Jeg løb også tør for såjord i går og har bestilt flere poser der ankommer i morgen. - Der går mere jord til, end jeg lige havde forestillet mig ...
  God mandag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har du jo også gang i noget af en produktion! Men jord må der til - jeg henter nye forsyninger i morgen, så må vi se, hvornår jeg får tid til at hygge lidt mere i drivhuset!

   Slet