torsdag den 14. februar 2019

Til bords med foråret

Én af de rigtig dejlige ting ved vinterferie er, at man kan invitere gæster på en hverdagsaften. Vi har tradition for at samles med naboerne til lidt mad her i løbet af uge 7, for der har mange af de udearbejdende ferie, og bønderne er som regel ikke ramt af forårsfeber endnu. Min egen bondemand undtaget - han er altid first mover i marken. På alle årstider. Sådan er det bare.


Men trods bondemandens forårsfornemmelser havde vi inviteret nogen af naboerne til mad her i går. Menuen var enkel og rustik, så det blev bordet også.


Jeg valgte at undlade at stryge min gamle hørdug, og midt på den krøllede dug placerede jeg et langt zinkfad med høje sider. Jeg hentede nogen af mine løgblomster fra drivhuset ind og placerede dem i fadet sammen med nogen lys i gamle syltetøjsglas.


Løgblomsterne står i nogle gamle zinkpotter. Selvom blomsterne endnu ikke er sprunget ud, er det alligevel er fint udtryk, som emmer af forår.

I dag ryger blomsterne tilbage i drivhuset, for dér varer de lidt længere og kan dermed nydes mere!6 kommentarer:

 1. Åh, hvor er det pænt, Aase! Og hvor hyggeligt at I ses med jeres naboer på den måde! Det skulle en anden én måske forsøge at gøre efter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og nemt! Det er hyggeligt med nabo-kom-sammen. I aften skal vi være gæster hos nogen andre naboer....Vores kom-sammener er egentlig opstået, fordi der var nogen fakturaer, som skulle udveksles. Vi handler indbyrdes med halm, maskinstationsarbejde og leje af div. Så har vi bare gjort det til en hyggelig aften, hvor der lige bliver ordnet regninger også!
   Det er godt at mødes med sine naboer - dem kan man have meget glæde af, så gør du bare det efter!

   Slet
 2. Det er en fin tradition, sådan gjorde de også i gamle dage her på øen. Gamle dage var før min tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en tradition, jeg husker fra min barndom - da var man rundt ved alle naboer i løbet af vinteren. Hos os genopstod den for ca. 10 år siden - vi holder det dog i lidt mindre målestok i forhold til i min barndom :-)

   Slet
 3. godt med gode traditioner :), og ikke mindst flot opdækket bord :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Traditioner er gode, og de må gerne fornyes :-) Tak.

   Slet