onsdag den 13. februar 2019

PAVILLONBEDET #II

Kender I det? Pludselig falder noget på plads, som man længe har grublet over. Man har tegnet, tænkt og målt op, men der er ikke rigtig noget, som bare spiller. Sådan har jeg haft det med bedet ved min nye pavillon - du kan læse om mine forsøg her. Men i går morges fik jeg en åbenbaring! Måske lidt store ord at bruge, men pludselig vidste jeg præcis, hvordan bedet skulle være!


Jeg stod på altanen og kiggede på området sådan lidt for oven. Og så kunne jeg pludselig se det for mig. Jeg fik hentet kameraet, og der blev taget billeder og tegnet!


Bedet skal være noget større, end jeg først havde tænkt. Stien op til pavillonen skal slå et slag, og bedene på hver side af stien skal ikke være ens - hverken i størrelse eller form.


Når først ideen er der, er der ikke så langt fra tanke til handling, så i går eftermiddags fik jeg gravet konturerne ud til bedene. 


De skal sikkert rettes lidt til, men her er i al fald grundformen. Jeg er sikker på, det bliver godt! Så nu skal der graves rigtig meget græs af, og det kan kun gå for langsomt!

Da jeg nu var kommet i gang med at tage billeder fra oven, tog jeg lige et par stykker mere.


Det er fint til at skabe sig et overblik med billeder fra oven. Min have bliver skabt hen ad vejen. Der er ikke en overordnet plan - eller jo, det er der nok, men den bliver hele tiden lavet om! Nye ideer, der skal prøves og nye muligheder, som opstår. Som jeg fortalte i mandags, så er det ikke altid nemt for mig at se resultatet af tegninger og opmålinger for mig. Så nogen gange fungerer resultatet ikke for mig. Så må jeg lave det om!


Dette billede bekræfter mig i sådanne overvejelser. Jeg er ikke tilfreds med det nye, runde bed, som jeg lavede sidste år. Hele vinteren har jeg gået og kigget på det, og jeg er blevet enig med mig selv om, at det ikke er på plads endnu. Så også her skal der graves mere græs af...

10 kommentarer:

 1. Altid godt at se det hele lidt for oven. Det ser ud til, at du har helt styr på det nye bed, det bliver rigtig flot.
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth - det hjalp í den grad at se det hele fra oven.

   Slet
 2. Fedt for dig, at du fandt frem til noget, der kommer til at fungere for dig. man skal passe på med ikke at lave bedene for små, det har jeg også lært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ved at lære, at jeg skal passe på ikke at lave bedene for små - det har jeg en tendens til - men jeg tror, du har ret i, at bede fungerer bedst, når de har en vis størrelse.

   Slet
 3. Jeg kender så godt følelsen af, at et problem lige pludselig løser sig, og ofte fatter jeg ikke, at jeg ikke så det før.
  Det ser godt ud med den buede sti og de forskellige bede. De lover godt vejr, så rigtig god arbejdslyst ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nogen gange undrer man sig over, at man ikke så løsningen fra start!

   Slet
 4. Det er dejligt praktisk at kunne se det hele lidt fra oven. Så kommer der ofte sammenhæng i det hele. Jeg kender godt den følelse af noget er skævt, og så dukker løsningen lige pludselig op.
  Vejrudsigten tyder på fint vejr, dermed havevejr, god arbejdslyst.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er smart at se det lidt oven fra! Ja, vejret er perfekt til havearbejde - skønt!

   Slet
 5. Synes faktisk, at "åbenbaring" er et velvalgt ord til den situation. Det er netop sådan man har det, når der pludselig er en løsning op ens problem.
  Det bliver spændende at følge udviklingen af dine nye bede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det føles også som noget ganske særligt, når der går et lys op for én!

   Slet