mandag den 11. februar 2019

Godt begyndt - PAVILLONBEDET #I

Jeg har vinterferie - og mange planer!  Også planer for haven, for selvom vi kun er i februar, så er der projekter nok at gå i gang med.

Jeg havde egentlig en aftale med bondemanden. I denne uge skulle vi samle pavillonen. En pavillon, som jeg sidste sommer fik for at pille den ned. Den er lavet af tentonstål og rionet - og lige så tilpas rå og rustik, som jeg kan li' det.


Her over er vi ved at befri den fra den smukke tobakspibe, så vi kunne pille den ned. Det var i september i regnvejr. Siden har den ligget i næsten tusind dele og ventet. Og aftalen var altså, at vi skulle samle den i denne uge.

MEN bondemanden er blevet grebet af foråret. Temperaturen er steget, solen skinner, og han har fået ild bag i og drøner nu rundt med traktor og møgvogn. Good bye pavilion!

Nå, men der skal jo også laves plads til den fine pavillon i haven, så det er jeg gået i gang med. Det har længe været bestemt, hvor den skal stå. I den ene ende af haven har jeg et grønt bed, som jeg egentlig er ret glad for.


Det består udelukkede af grønne vækster - dog med enkelte farveklatter imellem.


Bedet ligger tæt på vejen og havens hæk.


Og lige her skal pavillonen stå. Det betyder, at bedet skal lægges om. Planen er, at der skal være en græssti op til den åbne side af pavillonen og bede på begge sider og langs kanterne. Bedene skal bygges op efter samme princip som det 'gamle' bed, grønt i grønt, og alle planterne skal genbruges. De 2 træer, Nordens oliven og cederen, skal blive stående - resten skal flyttes.


I dag har jeg målt, tegnet og tænkt. For jeg er slet ikke sikker på, hvordan det nye element i haven skal vende og arrangeres. Jeg er lidt udfordret af, at pavillonen er 5-kantet og virkelig svær at tegne op. Desuden har jeg svært ved at forestille mig, hvordan det kommer til at se ud.

Så enden på den hele blev, at jeg har målt noget af det ene bed op. Bare for at have noget at flytte planterne over i. Jeg havde jo forestillet mig, at jeg skulle plante på det blivende sted med det samme, men jeg kan ikke bestemme mig til præcis, hvor de bede skal være. Så nu graver jeg noget ud, flytter planterne derover og så må vi se, når pavillonen er samlet og skal placeres, hvordan det er bedst!

Jeg tog udgangspunkt i den græssti, som fortsat skal løbe langs hækken og begyndte at grave græs af.


Jeg tog noget af græsset i dag, men det er hårdt arbejde, så det bliver delt op i bidder - det er trods alt først på sæsonen endnu! Men nu er jeg i gang, og godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt!

8 kommentarer:

 1. Først vil jeg sige, at det da er et ualmindelig flot bed. Det er næsten en skam, at begynde at grave i det, men somme tider er man jo nødt til at ofre noget for noget andet.
  Det bliver spændende at se hvordan det kommer til at se ud. Og ja jeg kan let genkende, hvordan bonden bliver når foråret melder sin ankomst, så skal man ikke blande sig :-)
  God ferie, her har vi først ferie i uge 8.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør lidt ondt, men jeg tror, det bliver rigtig godt, så det er vist bare om at gøre det! Ja, en bondemand med forårskuller skal man ikke stille sig i vejen for!

   Slet
 2. Ja når bønder får forårskulder, så er der ikke tid til at pjatte i haven.
  Og så vil jeg sige velkommen i klubben, jeg dur heller ikke til at forestille mig, hvordan noget kommer til at se ud, heldigvis er jeg som regel heldig, det er du sikkert også.
  God arbejdslyst - det er hårdt gravearbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, en bondemand med forårskuller er ikke at spøge med :-) Jeg håber, jeg rammer noget rigtigt. Jeg er blevet en del klogere her til morgen, hvor jeg stod på altanen og så lidt oppefra. Dér faldt der noget på plads. Jeg tog et billede, som jeg tegner på - det giver mening!

   Slet
 3. Som Lene vil jeg sige, at det er da et vældig flot bed, du vil nedlægge. Men jeg kender udemærket til at man nogen gange er nødt til det for at få noget endnu bedre. Og din pavillon er SÅ flot. Jeg plejer at tage en masse billeder og tegne det nye ind, når jeg skal lave så store forandringer. Så kan jeg lidt bedre forestille mig det.
  God gravelyst. Det kribler unægtelig i fingrene nu hvor solen rigtig titter frem.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen stod jeg på altanen og så det lidt fra oven - dér faldt der noget på plads! Nu er der taget billeder og tegnet, så nu har jeg en ret konkret ide!

   Slet
 4. Hej Frede.
  Hvor lyder det spændende med en pavillon i haven. Glæder mig til at følge med i processen med den og planterne i bedene omkring.🌿🌿🌿
  Hilsen Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Nye projekter er spændende - og jeg kan rigtig godt lide processen, både idefasen og det hårde arbejde. Og gennem hele forløbet glæder jeg mig til resultatet!

   Slet