søndag den 20. december 2015

Jul med blomster og lys

I dag kom der Amaryllis op i mine vinduer. Sammen med lidt ene og kogler fra lærken indgår de som en stor del af julepynten her i huset. Jeg elsker den smukke blomst og kan godt lide det omvendte look.

Juletræet er også kommet hjem - udsøgt og skønt!


Og der er bagt vaniljekranse, og de sidste gaver er blevet pakket ind. Så vi er faktisk ved at være klar - altså lige bortset fra den store rengøring, før-jul-besøgene, årets julebrev og en masse andre hyggelige julerier - og vi vil nyde det hele vejen!

12 kommentarer:

 1. Kære Frede Amaryllis er heller ikke til at undvære her i julen. Den ser smuk ud i dine vinduer. Flot juletræ I har spottet :-) God fornøjelse med de sidste forberedelser . Julekram Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en skøn tid lige nu - det er med at nyde det! Tak og lige over, Tina!

   Slet
 2. Jeg holder også meget af amaryllis, smart at hænge dem på den måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. De røde er også smukke, men de tofarvede har jeg det lidt anstrengt med - men det er en fantastisk blomst!

   Slet
 3. Kære Frede. Ja Amarryllis er skønne, selvom jeg ikke har den store tradition for dem, men allige vel er der sneget sig nogen ind allerede nu - plejer at have nogle afskåneret stående i en vase, lige som dig bare med hovedet opad. En rigtig god ide at gøre det sådan det ser flot ud. Men jeg faldt over fine hvide Amaryllis i potte ved Skads (esbjerg) og de var så fine m. 2 hoveder og kostede ikke ret meget :-)
  Juletræ mangler vi endnu men vi kører ud til Linnet skov og køber et der. O har valgt et flot et træ
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Amaryllis er smukke som afskåret med hovedet op eller ned - og også i potte. Det er en imponerende blomst.

   Slet
 4. Håber du viser hvordan det går med din amaryllis. Jeg har ikke selv fået afprøvet det med at hænge den op på den måde. Mener jeg har læst et eller andet med at hælde vand i stilken. Hyg dig nu rigtig med de sidste forberedelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft amaryllis i vinduerne i flere år - det første år bøvlede jeg også med vand i stilken, men det er jeg holdt op med, for jeg synes, de holder mindst lige så godt uden. De kan holde sig over en uge - som regel hænger jeg nye op nytårsdag, da er de ved at være lidt trætte at se til.

   Slet
 5. Dejligt at du allerede er ved at være klar til jul, så er der ingen grund til stress. Og så er det jo en god ting at gemme det hyggeligste til sidst.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg stiller ikke så store krav til juleforberedelserne - vi når det, vi når - det bliver jul alligevel! Derfor har jeg ingen stress og er altid i god tid....

   Slet
 6. Hej Frede, åhh hvor jeg holder af din afslappede holdning til Julen :o) det er nemligt rigtigt, vi når det vi når og det skal nok blive Jul alligevel.
  Amarylis er også et fast indslag her hvert år både hængende stående og i dekorationer.
  Julehilsner fra Linda

  SvarSlet
 7. Tror faktisk i år er første jul hvor jeg IKKE har amaryllis. Holder ellers meget af den, men det har jeg bare ikke nået at købe i år, men her er så meget andet, så det går nok :)
  Sjov ide at hænge den på hovedet.

  SvarSlet