fredag den 19. januar 2018

Genbruge en buket?

Islygter med grønt og hvide julestjerner
 
Jeg elsker at få blomster! Det kan være have-, mark- eller blomsterhandlerbuketter - jeg bliver bare så glad! Jeg nyder at se buketterne i mit hjem og glædes over dem. Men holdbarheden er som bekendt begrænset, desværre. Og alt for ofte står mine buketter lidt for længe, for jeg kan ikke nænne at smide dem ud!

 
Men om vinteren kan buketterne faktisk redesignes - bruges secondhand om man vil - kort sagt genbruges!

Havebordet uden for havedøren er blevet fyldt med islygter
I forbindelse med min mors død modtog jeg blomster. Faktisk fik jeg rigtig mange skønne buketter. Heldigvis kom de ikke alle samtidig, så de blev nydt fuldt ud. Da de begyndte at hænge, gjorde jeg kort proces. Forskellige beholdere blev fundet frem, og så blev der lavet isfigurer!

Det er svært at se, men her med hvid julestjerne
Der blev fyldt blomster og rosenblade i randforme. To beholdere inden i hinanden med forskellige blomster i vandet blev til smukke islygter.


Islygterne kan bygges op lidt efter lidt, hvis man gerne vil fordele blomsterne lidt: lidt vand med rosenblade derefter på frost - lidt mere vand og blomster derefter på frost - vand med rosenblade igen og en sidste gang på frost. Voila! En smuk islygte med redesignede blomster.


Også det grønne kan bruges i islygterne.


Så er det bare at vente på en periode med frost, hvor de fine figurer kan komme ud og pynte.
 
En iskant
 
Samlingen af islygter på havebordet
 

7 kommentarer:

 1. Det ser fint ud, men så meget frost har det vist ikke været endnu?
  Jeg fandt lige ud af, at der var et af dine indlæg (et vigtigt) jeg ikke havde set.
  Nu har jeg lagt en kommentar der også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - fryseren har været i brug, men nu har vi frost, og det ser ud til, det holder nogenlunde ved helt hen over søndag - så måske overlever de så længe! Tak for din hilsen på det andet indlæg - det var godt, at min mor fik fred, det har været et tungt efterår/førjul for os alle.

   Slet
  2. Ja det har jeg fornemmet på dine indlæg. Det er trist, men efter livet kommer døden, selvom det er svært at forholde sig til.
   Som min afdøde eksmand sagde: "den vej skal vi jo alle", han var kun 52, men det skal vi jo.

   Slet
 2. Rigtig god ide 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - dejligt med lidt vinterligt pynt.

   Slet
 3. Sød ide, som selv jeg kan finde ud af. Jeg har lige købt en klokkeblomst. Den må nok aflevere et par blomster, så jeg kan prøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. De kan blive rigtig fine med klokkeblomster, tror jeg. Jeg har et par i fryseren endnu, som ikke var helt færdige - de er med rosenblade.

   Slet