mandag den 22. januar 2018

Så er sæsonen skudt i gang

Det har sneet hele dagen, og selvom det er tø, ligger der alligevel et pænt, hvidt lag over landskabet. Det er måske ikke lige det, man forbinder med start på havesæsonen, men ikke des tro mindre har jeg i dag skudt havesæson 2018 i gang!

Og 2. sæson i drivhuset såmænd også, så nu er der kommet en ny sidefane på bloggen.

Som jeg proklamerede i går, ville jeg så i dag. Som sagt så gjort. Planen var at så stjerneskærm - en rigtig fin staude, synes jeg. I beskrivelsen stod der, det er en kuldekimer, og at den skal have 4 uger i stuetemperatur, dernæst mellem -4 og 4 grader gerne udendørs eller i drivhus, for til sidst få øget temperaturen over tid. Nu er første skridt taget: frøene er sået og placeret i bryggersvinduet.


Såning foregår i drivhuset, og dér opdagede jeg 2 overlevende poser salatfrø. Sidste år såede jeg salat 1. januar og fik pænt tidlig salat, men det kunne sikkert have været sået meget senere og opnået samme resultat. Nu gav jeg mig alligevel til at så salat igen i midtvinter . Måske dur frøene slet ikke - hvem ved? Det må komme an på en prøve. I al fald blev der sået 2 bakker med salat også.


Det er nu slet ikke så tosset at stå i drivhuset sådan en vinterdag og drømme om både grønt og farver i haven.


Nu har jeg da fået begyndt havesæsonen!

13 kommentarer:

 1. Spændende... jeg håber du på et tidpunkt skriver hvordan det går med de Stjerneskærmfrø. Jeg har flere gange prøvet at så egne frø, men uden held. I haven myldrer det op med selvsåede og jeg har hørt at de skal sås friske, men ved ikke om det passer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok skrive, hvordan det går - jeg har ingen erfaring med kuldekimere end sige stjerneskærm, jeg kaster mig bare ud i det. Mine frø er i al fald ikke friske, så hvis det er et kriterie, så er det dømt til at mislykkes! Og så pyt. Jeg har ikke oplevet, de har selvsået sig, men jeg har nok været for hård med lugningen....

   Slet
  2. Husk de (Astrantia)skal have lys for at spirer ;) Altså sås i overfladen og trykkes let ned....sagde kloge Åge :)

   Slet
  3. Ah måske er mine lige dækket nok så - så kan jeg lære det ;-)

   Slet
 2. Sneglene æder mine stjerneskærm, hurtigere end de kan vokse. I år vil jeg have nogle i krukker, vil jeg så, for stjerneskærm skal der bare til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv med de snegle - det har jeg ikke oplevet her, men håber du kan have dem i fred i krukkerne, for fine det er de!

   Slet
 3. Jeg har også selvsåede stjerneskærm, det er ikke dem, sneglene går efter i min have.
  Held og lykke med dine, håber de kommer og salaten med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må vist se mig lidt for, når jeg luger - jeg har ikke opdaget små stjerneskærme!

   Slet
 4. Jeg har prøvet, at så Stjernefrø uden held, men til gengæld er der mange frøplanter i haven, både hvide og røde.
  Jeg er ikke kommet igang med, at så endnu, men regner med at gå i gang i weekenden.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, der er andre, som tænker i såbaner nu. Jeg ved, at chili også sås nu, men dem gør jeg ikke noget i. Hvad skal du i gang med Lene?

   Slet
  2. Jeg har en del forskellige stauder bland andet en Hjertespand, som jeg havde i haven for nogle år siden, den gik desværre til og så så jeg den hos Staudeblomsten i sommers. De havde den også fra
   Thybosminde, men hun har den ikke længere og den er ikke til at finde nogen steder, men jeg fandt frø hos Jellitto, så nu skal det prøves.

   Slet
 5. Håber da at det hele kommer op og ellers så har du jo fået lidt go tid i drivhuset og en ting der helt sikkert spirer er forårsdrømmene :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg krydser også fingre for succes, og hvis ikke så er det også ok - så er der nok noget andet som lykkes! og drømme kan man jo altid!

   Slet