torsdag den 7. juli 2016

Et besøg på Egeskov

Egeskov er andet end veteranbiler og Dracula på slottet. Der er noget for både store og små - og for de haveglade. Her følger en serie billeder med lidt af hvert, men mest med blomster!

 Et kig op i en ældgammel meget smuk eg - efter sigende den eneste eg, som fik lov at overleve i egeskoven, da slottet skulle bygges! Den skulle være omkring 650 år gammel.

 Vi måtte jo også en tur rundt i trætoppene og vandre - jeg var ikke helt vild med det.....

 Der er også dyr at beundre

 Og nyklippede hække man kunne gå ovenpå
 
 Slottet ligger midt i det hele, foran er der en fin rosenhave
 
 En tur i hestevogn rundt i skoven blev det også til - dejligt afbræk i alt det andet
 
Og så er der jo haverne:
 
 Et helt bed med skønne artiskokker, i baggrunden nogen af de mange rosenportaler
 

 Der var mange store staudebede - smukke alle sammen
 

Der er meget mere at se og dufte og sanse - urtehave, rosenhave, flere staudebede, sommerblomster og vandhave og engelsk have - og så metervis af høje, skarpklippede hække langs stier og gange.

8 kommentarer:

 1. Tak for turen til Egeskov, det var flot. Jeg har været der et par gange i mine unge dage, da jeg endnu boede på Fyn. Min bror bor tæt på det, men da vi kun tager endages ture,når vi ikke Egeskov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne genkende mange ting fra ture dertil med mine forældre, men dengang mener jeg at huske, at havedelen var ret forsømt - det er den så ikke længere! Jeg nåede ikke engang det hele - familien var træt og ville hjem. Eneste minus er prisen på entreen - jeg synes, det er dyrt. Men vi havde en dejlig dag!

   Slet
 2. Ja tak for turen til Egeskov det var helt perfekt, nu ved jeg at jeg har noget at glæde mig til. Vi planlægger en tur dertil om et par uger

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nåede ikke hele havedelen, vi gik rigtig meget, og der er meget at se på. Til sidst delte vi os op, så jeg kunne se have, og de andre gik treetop igen og til veteranbilerne. Eneste minus er prisen - jeg synes, det er dyrt - min anbefaling er, tag mad med (der kan lejes trækvogne lige ved indgangen) eller spis i cafeen, som ligger ud for broen over til slottet. Deres fastfood er ikke pengene værd! Du kan godt høre, hvad vi valgte, ikke? Men det er et fantastisk sted, vi valgte selve slottet fra, og der var rigeligt at se og opleve alligevel. Rigtig god tur til jer!

   Slet
 3. 1000 tak for turen, jeg har også været der da børnene var små, men skulle måske overveje en tur med min mor, for haven er rigtig køn.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også mange år siden, jeg havde været der - og der var sket meget. Som jeg husker det, så var haven ret forsømt, da jeg var barn. Haven er smuk og velholdt, og der er masser at se på.

   Slet
 4. Det gav da lige nogen minder om vores tur for nogle år siden. Da fik vi bare set alt for lidt af haven for det var så varmt at ingen af os kunne holde ud at være i solen, så vi sneg os på skyggesiden af hækkene og så det vi nu kunne se der fra. På vej hjem var vi inde på en planteskole og der forelskede jeg mig i den gris som Bamse er så glad for at kravle rundt på. Jeg havde bare nær aldrig fået den båret ind til kassen for den var så varm at jeg næsten ikke kunne røre ved den, men med hjem kom den da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke fine minder jeg fik vækket! Det er ikke nemt med det vejr - vi havde en ordentlig omgang regn, men fandt et lille møbleret drivhus midt i den skønneste have, hvor vi sad og nød det - vi manglede bare kaffen!

   Slet