fredag den 8. juli 2016

Plantning af Rita-stauder

I dag er der blevet luget og klippet ned, og der er blevet plantet Rita-stauder - se indlægget om mit besøg hos Rita/Blomstertøsen her. De fleste kom i det hvide bed, et par stykker i det nye staudebed og en enkelt sidder over, for jeg har glemt, hvad det er for en!

Efter plantningen så det hvide bed sådan her ud, der er fortsat huller med plads til flere blomster.

Jeg har plantet nogen hvide bunddækkeroser 'Aspirin' for et par uger siden, de er meget yndige, men jeg regnede med, at de var hvide, men de er nu lige lovlig lyserøde.

Her følger alle de fine Rita-stauder:

Cenolaphium denotatum

Hvid stormhat

Hvid jernurt

Hvid klokkeblomst

Hvid stjerneskærm

Hvid moskuskatost
Hid hjortetrøst, som har manglet vand, mens jeg var på ferie - håber, den overlever

Limegrøn solhat


 
Rød sankthansurt
Denne er jeg også i tvivl om - noget med Pink Lace

 
Dette ved jeg ikke, hvad er - den sidder over i et højbed til, det er opklaret. Måske Rita kan hjælpe mig?

Sikke en masse herlighed til Ritas billige priser, det er jo en fornøjelse at handle så meget forskelligt ind, når man virkelig føler, man får noget for pengene. Nu håber jeg bare, de vil trives og vokse hos mig, så de kan deles og fylde hullerne ud!

9 kommentarer:

 1. Skønne planter du har købt hos Rita, der er meget fint at finde hos hende.
  Den sidste er en pileurt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Rita har et stort udvalg - og mange stauder, som man ikke ser så meget af her omkring. Gad vide om det er lidt egnsbestemt, eller er det mon fordi, vi bytter indbyrdes i omgangskredsen og så har meget det samme?

   Slet
 2. Det skal nok blive godt og hvis ikke Hjortetrøsten retter sig må du klippe den ned. Jeg tror den der Pink Lace er en Hestemynte og den sidste er jeg ret sikker på er en Skælhoved. De har nogle lidt anderledes blade som små og kan derfor godt snyde lidt.
  Held og lykke med dem og tak for handlen og besøget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hestemynte, det var det, den hed - tak! Og du har helt sikkert ret i skælhoved, for den var jeg ret vild med hos dig. Den kommer fluks i det hvide bed!

   Slet
  2. Skælhoved er jo nærmest meget lysgul men kan fint gå sammen med hvid og husk at den kan blive kæmpe stor, hvis den ikke som min bliver holdt lidt i skak af en stor Birk.

   Slet
  3. Ja, der bliver gjort en undtagelse med den lysgule skælhoved i det hvide bed - eller måske det bliver et forsøg? Jeg må finde en placering, som kan passe til dens størrelse!

   Slet
  4. Jeg har også en Kæmpe skælhoved, og den største er vel 3 m høj, men den står også i næsten fuld sol. Dit hvide bed er blevet flot, og med de nye planter fra Rita bliver det bare endnu bedre:-)

   Slet
 3. Ved da ikke lige om jeg tør kigge ind hos hende...jeg har ikke plads i haven til at blive begejstret :)
  Det ser ud til at være nogle fine køb du har fået dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Begejstret kan man ikke undgå at blive - ej heller fristet! Men du skulle nu unde dig selv et besøg hos Rita - det er en oplevelse - hvis du kommer på de kanter!

   Slet