lørdag den 30. juli 2016

Fra ærgrelse til nyt element i haven

For noget tid siden ærgrede jeg mig her på bloggen over 3 fejlfarvede roser i mit hvide bed. Efterfølgende skrev jeg til leverandøren, fordi jeg faktisk syntes, det var rigtig træls. Leverandøren beklagede meget, og jeg får erstattet mine roser med 3 nye i den rigtige farve - super!

Så stod jeg dér med 3 fine abrikosfarvede klatreroser, som jeg ikke rigtig vidste, hvor jeg skulle plante. Samtidig har jeg længe rodet med tanken om en lille pergola i haven, og så var løsningen jo lige for! Jeg vil bygge mig en mini pergola til mine 3 klatreroser.

Da vi omlagde en del af haven sidste efterår, opstod der en lille ø med forskellig beplantning af rhodoer og hortensia. Jeg ville bruge den som en del af en rumdeling og plantede også en stjernemagnolie. Men den rumdeling fungerer ikke helt.

 
Bondemanden er meget glad for udsigten fra terrassen ud over markerne, så den skal også bevares, mens jeg synes, der er lidt for åbent, og at udsigten godt kunne rammes lidt ind.

 
Samtidig vil jeg jo gerne udbygge mit lange kig langs hækken bagom det nye stadebed.

Så her skal min mini pergola bygges, så græsstien langs hækken får sin begyndelse her, og så der kommer noget højde i rumdeleren. Øbedet skal gå helt over til pergolaen, og der skal være et lille bed til højre for det nye element.

En grovskitse af tankerne for byggeriet - ikke målfast!
 
Her er de indledende øvelser gjort! Der er gravet plæne af, så jeg kan få sat pergolaen op. De 4 små pinde indikerer løseligt, hvor stolperne skal stå. Jeg har undladt at grave bedene ud, for jeg vil først plante til efteråret. Mon man kan ane ideen?

Pergolaen skal være meget enkel - dels fordi det kan jeg godt lide ,og nok mest fordi jeg selv skal lave den! Jeg har ikke den store byggeerfaring.....

Fortsættelse følger....12 kommentarer:

 1. Det bliver spændende med din pergola. Fint der kommer lidt højde på samtidig med, at udsigten bevares :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, det bliver godt!

   Slet
 2. Super ide med en ny pergola, det kommer til at se så godt ud og bondemanden får indrammet sin udsigt. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det er dig, som har givet mig mod på at bygge noget selv! Tusinde tak for inspirationen til at kaste mig ud det, det har været sjovt og kunne godt give lyst på mere! Min bondemand var noget skeptisk, men vist også en smule imponeret nu, hvor jeg har fået pergolaen færdig.

   Slet
 3. Det skal nok blive godt, fin idé. Flot hvis du selv kan lave den, det er ikke helt nemt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lidt af en udfordring, men næsten mest da jeg skulle have bakset de 3 meter lange stolper ned fra den 2,5 m høje hylde i byggemarkedet! Og da jeg skulle bakke med traileren....

   Slet
 4. Er sikker på det bliver super godt. Jeg har også jævnligt prøvet at blomsterne har en forkert farve, i forholdt til hvad jeg har købt.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - jeg har også før fået forkert farve, men denne gang var det bare ekstra træls! Men heldigvis kommer der noget nyt ud af det!

   Slet
 5. Super god ide med en pergola. Jeg tror at du kommer til at blive rigtig glad for den. Foruden at den rammer ind, men også højde i haven. Jeg er rigtig glad for min, og jeg er sikker på at du godt kan lave den
  Glæder mig til at se fortsættelsen
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din tiltro til mig - jeg har aldrig bygget noget før, så det var en udfordring! Jeg har jo tit hjulpet, men jeg har altid haft folk til det grove!

   Slet
 6. Spændende projekt du er startet på. Det skal nok blive godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, jeg bliver rigtig glad for min mini pergola.

   Slet